Arm daagt Qualcomm voor de rechter wegens contractbreuk

01-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Arm daagt Qualcomm voor de rechter wegens contractbreuk

Chipfabrikant Qualcomm is voor de rechter gedaagd door Arm. Het Britse chipbedrijf stelt dat Qualcomm zich schuldig maakt aan contractbreuk en inbreuk op handelsmerken. Het conflict draait om de eerdere overname van start-up Nuvia door Qualcomm.

Nuvia ontwikkelt chips op basis van Arm-licenties. Deze licenties mogen volgens Arm niet zonder toestemming worden overgedragen aan Qualcomm. Zij werden in februari beëindigd. Onderhandelingen met Qualcomm om tot een oplossing te komen in de zaak leidde tot niets, meldt Arm in een verklaring. Het bedrijf stapt daarom nu naar de rechter.

'Partners en ecosysteem beschermen'

Arm meldt in een verklaring de claim in te dienen om Arm, onze partners en het ecosysteem dat de partijen samen hebben opgebouwd te beschermen. Arm wijst erop samen met zijn partners miljarden dollars te hebben geïnvesteerd in het creëren van intellectueel eigendom. Qualcomm zou echter hebben geprobeerd Nuvia-licenties over te dragen zonder Arms toestemming, zijn de licenties van Nuvia in maart 2022 beëindigd. Arm stelt dat dit een standaardbeperking is onder Arms licentieovereenkomsten.

"Voor en na die datum heeft Arm te goeder trouw meerdere pogingen ondernomen om tot een oplossing te komen. Daarentegen heeft Qualcomm de voorwaarden van de Arm-licentieovereenkomst geschonden door de ontwikkeling voort te zetten onder de beëindigde licenties. Arm had geen andere keuze dan deze claim tegen Qualcomm en Nuvia in te dienen om onze IP, ons bedrijf te beschermen en ervoor te zorgen dat klanten toegang hebben tot geldige op Arm gebaseerde producten", meldt Arm in een verklaring.

Meer informatie is hier beschikbaar

Terug naar nieuws overzicht