HPE boekt meer winst en bevestigt exit Rusland

Antonio Neri, president en CEO van Hewlett Packard Enterprise

31-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE boekt meer winst en bevestigt exit Rusland

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal, eindigend op 31 juli 2022. De omzet steeg met 1 procent naar 7 miljard dollar. De nettowinst steeg van 250 naar 409 miljoen dollar.

“Onze voortdurende innovatie en focus op uitvoering resulteerde in omzet- en winstgroei, wat vooral opmerkelijk is in zo'n dynamische markt. Onze groei in recurrente inkomsten dit fiscale jaar is het bewijs van de sterke reactie van klanten op ons HPE GreenLake-platform”, zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. "Klanten blijven prioriteit geven aan investeringen in IT en vinden HPE's toonaangevende edge-to-cloud-portfolio bijzonder relevant in de complexe macro-economische omgeving van vandaag, waar technologische innovatie van cruciaal belang is om bedrijfstransformatie te versnellen en belangrijke bedrijfsresultaten te leveren."

"We hebben goed gepresteerd in het derde kwartaal, met een omzet die boven onze verwachtingen lag, terwijl we de achterstand sequentieel opgroeiden tot een nieuw record", zegt Tarek Robbiati, EVP en CFO van Hewlett Packard Enterprise. “We zijn ook blij met de uitbreiding van onze brutomarges, ondanks de inflatoire tegenwind en de moeilijke leveringsomgeving. We stimuleren de uitbreiding van de operationele hefboomwerking door een sterke prijsdiscipline en verschuiven onze mix naar software-rijke aanbiedingen met hogere marges via het HPE GreenLake-platform.”

Exit Rusland

Hewlett Packard Enterprise kondigde in juni aan dat het bedrijf de resterende activiteiten in Rusland en Wit-Rusland op een ordelijke, beheerste manier zou beëindigen. "Tijdens het derde kwartaal van 2022 boekten we een extra last vóór belastingen van 36 miljoen dollar in verband met onze exit", zo meldt HPE.

Segmentresultaten

De omzet van Intelligent Edge bedroeg $ 941 miljoen, een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 12% na correctie voor valuta, met een operationele winstmarge van 16,5%, vergeleken met 16,1% in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van Aruba Services steeg met dubbele cijfers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en Intelligent Edge as-a-Service ARR 3 steeg met meer dan 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van High Performance Computing & Artificial Intelligence (“HPC & AI”) bedroeg $ 830 miljoen, een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 15% wanneer gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 3,4%, vergeleken met 3,8% van de periode van vorig jaar. Het HPC-marktaandeel groeide tot 39% en omvat vier van de top 10 van supercomputers wereldwijd.

De compute opbrengst bedroeg $ 3,0 miljard, een daling van 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en een daling van 1% wanneer gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 13,3%, vergeleken met 11,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De marge-expansie werd gedreven door strategische prijsacties, die de stijgingen van de inputkosten meer dan compenseerden.

De storage omzet bedroeg $ 1,2 miljard, een daling van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en een stijging van 1% wanneer gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 14,7%, vergeleken met 15,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en een stijging van 210 basispunten achtereenvolgens, met gunstige mix shift.

De omzet van Financial Services bedroeg $ 817 miljoen, een daling van 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en een stijging van 1% wanneer gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 11,8%, vergeleken met 11,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Netto activa van de portefeuille van ongeveer $ 12,6 miljard, een daling van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of een stijging van 2% na correctie voor valuta. Het rendement op het eigen vermogen was 19,5%, een stijging van 1,3 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en ruim boven de doelstelling van SAM 2021.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud