Avalara wordt overgenomen door Vista Equity Partners

22-08-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Avalara wordt overgenomen door Vista Equity Partners

Avalara, leverancier van automatisering van belastingnaleving voor bedrijven van elke omvang, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om te worden overgenomen door Vista Equity Partners (Vista), een wereldwijde investeringsmaatschappij die zich uitsluitend richt op bedrijfssoftware, data en technologie-enabled bedrijven, in samenwerking met institutionele mede-investeerders.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Vista alle uitstaande gewone aandelen Avalara verwerven voor $ 93,50 per aandeel in een contante transactie ter waarde van $ 8,4 miljard, inclusief de nettoschuld van Avalara. De aankoopprijs per aandeel vertegenwoordigt een premie van 27 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel van het bedrijf op 6 juli 2022, de laatste handelsdag voorafgaand aan berichten in de media over een mogelijke transactie.

Het succes van Avalara, opgericht in 2004, is gebaseerd op een uitgebreid partnernetwerk; grote belastinggegevens en opslagplaats om klanten te helpen op de hoogte te blijven van dynamische belastingregels en -regelgeving; en zijn cloud-native, end-to-end multi-product tax compliance-portfolio. Door samen te werken met Vista wil Avalara voortbouwen op zijn succesvolle platform door zijn go-to-market-strategie te verfijnen, zijn internationale personeelsbestand uit te breiden, zijn systeemarchitectuur te stroomlijnen en door te gaan met het nastreven van waardeverhogende fusies en overnames.

"Al bijna twee decennia heeft Avalara zijn visie ambitieus nagestreefd om wereldwijde naleving te automatiseren, waardoor bedrijven en overheden over de hele wereld belasting minder belasten. Als leider in deze categorie zijn we van mening dat onze voortdurende investering in innovatie en ervaring opwindend is voor onze klanten , partners en werknemers. We zijn verheugd om samen te werken met Vista en zullen profiteren van hun expertise in bedrijfssoftware terwijl we ons cloud-complianceplatform bouwen en verbeteren", zegt Scott McFarlane, mede-oprichter en CEO van Avalara.

"Vista heeft een reputatie opgebouwd als voorkeurspartner voor door de oprichters geleide softwarebedrijven van de volgende generatie", zegt Monti Saroya, co-hoofd van Vista's Flagship Fund en Senior Managing Director. "We kijken ernaar uit om met Scott en het hele Avalara-team samen te werken om hun visie te bevorderen en door te gaan met het leveren van innovatieve oplossingen aan klanten."

"Avalara is een bedrijfskritisch platform dat klanten bedient in verschillende eindmarkten, waaronder detailhandel, productie, horeca en software", zegt Adrian Alonso, Managing Director bij Vista. "Avalara's oplossingen, haar toewijding aan productinnovatie en haar netwerk van uitgebreide partnerintegraties, wederverkopers en accountants maken het een echte leider in de ruimte."

Transactie details

De transactie, die unaniem werd goedgekeurd door de raad van bestuur van Avalara, zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Avalara en ontvangst van goedkeuring door de regelgevende instanties. Het sluiten van de transactie is niet onderworpen aan een financieringsvoorwaarde.

Na afronding van de transactie zullen de aandelen van Avalara niet langer worden verhandeld op de New York Stock Exchange en wordt Avalara een privébedrijf. Het bedrijf zal blijven opereren onder de naam en het merk Avalara.

Adviseurs

Goldman Sachs & Co. LLC treedt op als exclusief financieel adviseur van Avalara, en Simpson Thacher & Bartlett LLP en Perkins Coie LLP treden op als juridisch adviseur.

Kirkland & Ellis LLP treedt op als juridisch adviseur voor Vista.

Terug naar nieuws overzicht