BAE Systems wint groot HPC contract bij Amerikaanse leger

19-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

BAE Systems wint groot HPC contract bij Amerikaanse leger

Het Amerikaanse leger heeft BAE Systems een vijfjarig contract van 699 miljoen dollar gegund voor de operaties, het onderhoud en het beheer van het Defense Supercomputing Resource Center (DSRC), inclusief programmabrede diensten voor high-performance computergebruikers (HPC). Het bedrijf zal ook het Computing Modernization Program (HPCMP) ondersteunen waarbij gebruikt wordt van HPE HPC toepassingen.

Het programma biedt het Department of Defense (DoD) supercomputermogelijkheden, snelle netwerkcommunicatie en computationele wetenschappelijke expertise waarmee DoD-wetenschappers en -ingenieurs een breed scala aan gerichte onderzoeks- en ontwikkelings-, test- en evaluatie- en acquisitie-engineeringactiviteiten kunnen uitvoeren. Door deze samenwerking komt geavanceerde technologie sneller, goedkoper en met meer zekerheid van succes in handen van de Amerikaanse strijdkrachten. Tegenwoordig biedt het programma een complete geavanceerde computeromgeving voor de DoD met unieke expertise in softwareontwikkeling en systeemontwerp, krachtige high-performance computersystemen en een eersteklas wide-area onderzoeksnetwerk. Het programma wordt namens DoD beheerd door het US Army Engineer Research and Development Center.

"Ons team brengt de krachtige computercapaciteiten die nodig zijn om het onschatbare werk van de DSRC's in de VS te ondersteunen", zegt Lisa Hand, vice-president en algemeen directeur van BAE Systems Integrated Defense Solutions. "Deze prijs bevestigt opnieuw de beste ervaring die ons Huntsville-team levert aan onze overheidspartners als een toonaangevende systeemintegrator van oplossingen en geavanceerde technologieën."

BAE Systems zal het leger management en technische ondersteuning bieden om HPC-services, capaciteiten, infrastructuur en technologieën voor de Navy DSRC, Stennis Space Center, Mississippi te bevorderen; het Army Corps of Engineers, Engineer Research and Development Center (ERDC) DSRC, Vicksburg, Mississippi; het Air Force Research Laboratory (AFRL) DSRC, Wright-Patterson AFB, Ohio; en het Army Research Laboratory (ARL) DSRC, Aberdeen Proving Ground, Maryland.

BAE Systems biedt deskundige services op het gebied van systeemengineering, integratie en onderhoud, evenals geavanceerde elektronica, inlichtingen, beveiliging en IT-oplossingen en ondersteunende diensten om de effectiviteit van de missie te vergroten. Deze oplossingen worden ingezet op het ministerie van Defensie en op platforms en netwerken van federale civiele instanties in land-, lucht-, zee-, ruimte- en cyberdomeinen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

HPC, deal