Zoom breidt ontwikkelaarsplatform uit met Zoom Apps SDK

Zoom breidt ontwikkelaarsplatform uit met Zoom Apps SDK

24-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Zoom breidt ontwikkelaarsplatform uit met Zoom Apps SDK

Zoom Video Communications heeft de Zoom Apps SDK uitgebracht die ontwikkelaars de middelen en supportomgeving biedt om Zoom Apps binnen de Zoom-client te bouwen. Dankzij de Zoom Apps SDK kunnen ontwikkelaars Zoom-klanten bereiken en kunnen gebruikers nieuwe apps ontdekken en toevoegen binnen hun account. Al meer dan 100 Zoom Apps zijn ontwikkeld door partners die de vergaderervaring versterken, met oplossingen die meetings productiever maken, samenwerking verbeteren en social networking of zelfs gaming integreren.

De Zoom Apps SDK vergroot de mogelijkheden van ontwikkelaars door het bereik van nieuwe applicaties te vergroten onder het wereldwijde, diverse publiek van Zoom. Het wordt daarbij mogelijk om apps op te publiceren in de Zoom Marketplace en in de Zoom-client waar apps zelfs tijdens een Zoom-meeting kunnen worden geïnstalleerd. Nieuwe apps kunnen worden uitgebreid om zo samenwerking mogelijk te maken tussen verschillende Zoom-vergaderingen. Verder kunnen apps interessante ervaringen creëren voor klanten zowel binnen als buiten Zoom-meetings.

De Zoom Apps SDK is een JavaScript SDK die toegang biedt tot data en klantfeatures zoals het instellen van virtuele achtergronden, terwijl ook de app-context voor de interactie kan worden aangeboden. Deze context wordt bepaald door gebruiker en meeting te herkennen via identifiers. Deze identifiers kunnen worden gebruikt met een uitgebreide set API-endpoints van het Zoom Developer Platform, waaronder REST API’s en Webhooks om de app-ervaring te verrijken.

Terug naar nieuws overzicht