President Zelensky spreekt tech community toe via hologram

President Zelensky spreekt de wereldwijde technologiegemeenschap toe via hologram

17-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

President Zelensky spreekt tech community toe via hologram

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky sprak via een 3D-hologram de beste technische ondernemers, investeerders en bedrijfsleiders van Europa toe en dwong de meest invloedrijke vernieuwers van de regio om financiële en technologische middelen te doneren om te beginnen met de wederopbouw van Oekraïne. De speech was ook te zien op The Next Web Conference 2022 (TNW) in Zaandam.

Zelfs temidden van de verwoestingen van de oorlog zei Zelensky dat Oekraïne zich blijft ontwikkelen en beloofde hij om digitale transformatie centraal te stellen in de wederopbouw van zijn land.

"Ons doel is om van Oekraïne de meest vrije digitale staat ter wereld te maken", zei hij, terwijl hij inging op enkele van de technologieën die zijn regering van plan is te verdedigen bij het uitrollen van een digitaal gestuurde wederopbouw via het United24-platform.

"Oekraïne is een kans voor een wereldwijde digitale revolutie", zei hij; "een kans voor elk technologiebedrijf en een kans voor elke visionair om hun waarde, vaardigheden, technologieën en ambities te tonen."

Dankzij de holografische technologie van ARHT Media kon de president gelijktijdig op het podium verschijnen op vier van Europa's grootste tech festivals: The Next Web in Amsterdam, Brilliant Minds in Stockholm, Founders Forum in Londen en Vivatech in Parijs.

AI

Zijn holografische telepresence, geproduceerd door Talesmith, werd ook live gestreamd naar Dublin Tech Summit, The AI Summit op London Tech Week en SuperReturn Berlin, waardoor het bereik van zijn adres werd uitgebreid tot 200.000 leiders in alle verticale sectoren van de technische industrie.

Het draagbare volumetrische videosysteem van Evercoast legde het adres vast in 3D voor een mobiele augmented reality-ervaring, beschikbaar via de onderstaande QR-codes:

Oekraïens: https://ff.evercoast.com/ua

Engels: https://ff.evercoast.com

Nile Rogers

Een reeks van publieke figuren, waaronder Gayle King, Nile Rogers, Peter Gabriel, Bernard Henri-Lévy, Amanda Holden, Ozwald Boateng en de Britse premier Boris Johnson verschenen ook op het podium in hologram- en videoformaten, waarmee ze de bevolking van Oekraïne eerder steunden introductie van Zelensky's hologram. Oekraïense tech-oprichters, Irra Ariella Khi en Dima Shvets, deelden ook oprechte berichten op het podium.

Brent Hoberman, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Founders Forum Group, zei dat de FF Group de krachten heeft gebundeld met Europa's toonaangevende technische evenementen en samenwerkt met ARHT en Evercoast om het bereik van de cruciale wederopbouwboodschap van president Zelensky te vergroten.

"We wilden de president in staat stellen deze belangrijke boodschap via hologram en 3D-avatar te delen om een voorbeeld te zijn van de wereldveranderende innovatie die de technische gemeenschap kan leveren, en om ons netwerk te inspireren om nieuwe technologieën te ontwikkelen en in te zetten die kunnen helpen bij de wederopbouw van Oekraïne."

De volumetrische capture-hardware van Evercoast die voor het project wordt gebruikt, wordt gedoneerd aan de Oekraïense regering, om voortdurende communicatie in extended reality-formaten mogelijk te maken. ARHT doneert ook de bijgewerkte apparatuur die is gebruikt voor het vastleggen van hologrammen aan The Junior Academy of Science Ukraine, gevestigd in Kiev. De productie is gemaakt op locatie in Kiev en in Garden Studios in Londen.

Het project is gemaakt door Martin Williams (Talesmith) en Thomas Hoegh (Garden Studios), geregisseerd door Martin Williams en geproduceerd door Mark Wright (Talesmith) en Thomas Hoegh.

Terug naar nieuws overzicht