IBM gaat activiteiten in Rusland ordelijk afbouwen

Arvind Krishna, CEO IBM

08-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IBM gaat activiteiten in Rusland ordelijk afbouwen

IBM gaat zijn activiteiten in Rusland ordelijk afbouwen. Dit meldt IBM voorzitter, president en CEO, Arvind Krishna (foto) in een bericht aan zijn personeel, klanten en partners. Hierbij wordt Russisch personeel ontslagen.

Krishna meldt:

Op 7 maart heb ik met u onze beslissing gedeeld om de bedrijfsactiviteiten van IBM in Rusland op te schorten vanwege de oorlog in Oekraïne. Onze focus ligt al maanden op het zorgen voor de veiligheid en beveiliging van IBM-ers en hun gezinnen in getroffen regio's.

We hebben ervoor gekozen om de activiteiten op te schorten, zodat we opties op langere termijn kunnen evalueren en tegelijkertijd onze werknemers in Rusland kunnen blijven betalen en onderhouden. Nu de gevolgen van de oorlog blijven toenemen en de onzekerheid over de gevolgen op de lange termijn toeneemt, hebben we nu de beslissing genomen om de IBM-activiteiten in Rusland ordelijk af te bouwen. We beschouwen deze stap als zowel juist als noodzakelijk, en een natuurlijke volgende stap na onze bedrijfsopschorting.

Dit proces zal vandaag beginnen en resulteren in de scheiding van ons lokale personeelsbestand. Onze collega's in Rusland hebben, buiten hun schuld, maanden van stress en onzekerheid doorstaan. We erkennen dat dit nieuws moeilijk is en ik wil hen verzekeren dat IBM hen zal blijven bijstaan en alle redelijke stappen zal blijven ondernemen om ondersteuning te bieden en hun overgang zo ordelijk mogelijk te laten verlopen.

Ik wil ook IBMers overal nogmaals bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan om ons bedrijf, onze klanten en gemeenschappen te helpen deze crisis te doorstaan. Uw geestkracht en vrijgevigheid hebben een verschil gemaakt, en u hoeft niet verder te zoeken naar bewijs dan de bijna $ 2 miljoen aan donaties die dankzij uw individuele giften aan het Internationale Rode Kruis zijn gedaan.

We blijven verenigd in onze hoop op een einde aan deze oorlog en het herstel van de vrede.

 

Terug naar nieuws overzicht