EU ondersteunt Coding Challenge for Ukraine

08-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

EU ondersteunt Coding Challenge for Ukraine

De Europese Commissie heeft in samenwerking met de Oekraïense Vereniging van Fintech- en Innovatiebedrijven (UAFIC) en de European Digital Finance Association (EDFA) een hackathon opgezet om Oekraïne te helpen. Coding Challenge for Ukraine is een initiatief dat is ontworpen om experts, programmeurs en coole startups te mobiliseren om technologische oplossingen te ontwikkelen om vluchtelingen, migranten en het herstel van de Oekraïense economie te helpen.

Deze week zal er al een reeks workshops worden gehouden met vertegenwoordigers van de Oekraïense publieke sector als onderdeel van de Coding Challenge voor Oekraïne hackathon, waarin de uitdagingen waarmee Oekraïne momenteel wordt geconfronteerd, en mogelijke oplossingen worden geschetst.

Coding Challenge for Ukraine is een initiatief dat is ontworpen om experts, programmeurs en coole startups te mobiliseren om technologische oplossingen te ontwikkelen om vluchtelingen, migranten en het herstel van de Oekraïense economie te helpen.

Oekraïne staat voor ernstige uitdagingen als gevolg van de gewapende agressie van Rusland. Ze eisen onze eenheid en zelforganisatie op, dus nu is het tijd om samen te komen en oplossingen te bedenken! Oplossingen die toegang tot en levering van dagelijkse diensten aan Oekraïners mogelijk maken en het herstel van het land helpen.

De hackathon, die wordt georganiseerd door UAFIC samen met de European Digital Finance Association – waarbij het directoraat-generaal Financiële Stabiliteit, Financiële Diensten en Kapitaalmarktenunie (DG Fisma) van de Europese Commissie financiering verstrekt – nodigt de particuliere sector en individuen uit alle locatie over de hele wereld om oplossingen te creëren die: 'tijdige multisectorale hulp bieden aan vluchtelingen, ontheemden en niet-ontheemden'; 'bedrijven in staat stellen [met] de levering van dagelijkse diensten'; en ‘helpen bij het herstel van een veerkrachtig en modern land’.

Deelnemers wordt gevraagd zich te concentreren op uitdagingen zoals financiële en betalingsdiensten, verzekeringen, DeFi (decentralised finance) en web3; ‘sociale weerbaarheid en de strijd tegen desinformatie; en cyberbeveiliging.
Van 8-10 juni zullen workshops worden gehouden om ideeën te genereren en te verfijnen, waarbij leden van het Oekraïense openbaar bestuur zullen worden betrokken. Van 17 t/m 26 juni vindt de hackathon ‘proper’ plaats. Aansluitend vindt er een hybride evenement plaats in Brussel, waarbij het beste idee 10.000 euro wint.

Lees meer op: https://crowdhackathon.com/hack4ukraine/

Information in English: https://docs.google.com/document/d/1SF6U6dmpMNyMmADpBvPRzDEwgwCzDkz4e1wg1hWU7gA/edit

Terug naar nieuws overzicht