Softline meldt groeicijfers

01-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Softline meldt groeicijfers

Softline Holding PLC, de in Cyprus geregistreerde wereldwijde leverancier van IT- en digitale transformatieoplossingen met hoofdkantoor in Londen en actief in 60 landen, kondigt aan niet-geauditeerde belangrijkste operationele hoogtepunten voor het vierde kwartaal van het boekjaar eindigend op 31 maart 2022.

Softline is een van oorsprong Russische leverancier van IT-oplossingen en -diensten met een focus op digitale transformatie, cloud en cyberbeveiliging. Nu is het bedrijf geregistreerd in Cyprus met een hoofdkantoor in Londen.

De omzetgroei in het vierde kwartaal van 2021 steeg met 25,4% op jaarbasis tot 534 miljoen dollar in gerapporteerde valuta en 39% in constante valuta. Voor de 12 maanden tot 31 maart 2022 groeide de omzet met 22% op jaarbasis tot 2,175 miljard dollar in gerapporteerde valuta en 25% in constante valuta. Inclusief de impact van de niet-geconsolideerde omzet uit fusies en overnames van 99 miljoen dollar, bedroeg de groei 27%

De brutowinst in het vierde kwartaal van 2021 steeg met 51% in constante valuta tot 75,5 miljoen dollar. Voor de 12 maanden tot 31 maart 2022 steeg de brutowinst in constante valuta met 39% tot 306,2 miljoen dollar.

De groei van de internationale bedrijfsomzet was bijzonder sterk met een gerapporteerde groei van 48% op jaarbasis in 2021.

De omzet van IT Services in 2021 groeide met 85,3% tot 144 miljoen dollar gerapporteerde valuta YoY met een brutowinstgroei van 95% YoY.

De recurrente omzet in 2021 steeg tot meer dan 60% van de totale omzet, van 56% eind FY2020.

Het personeelsbestand steeg met 52% op jaarbasis tot 8.384 werknemers op 31 maart 2022. Softline verdubbelde meer dan haar Services-capaciteit tot 4.024 werknemers op 31 maart 2021.

Sterke uitvoering van fusies en overnames met vijf aangekondigde en gesloten deals sinds de beursgang die de groeistrategie van Softline ondersteunt.

Jacques Guers, voorzitter van de raad van bestuur van Softline Group, merkte op: “Het is duidelijk dat de geopolitieke situatie een grote impact heeft gehad op sommige markten waarin we actief zijn. De afgelopen maanden hebben we doordachte en proactieve beslissingen genomen om door de omgeving te navigeren. We managen met discipline en nemen gedurfde beslissingen om onze strategische doelstellingen vooruit te helpen en onze positie als wereldleider in oplossingen, platforms en diensten voor digitale transformatie te versnellen en uit te breiden.”

Softline Global CEO Roy Harding zei: "Ik ben erg blij met onze sterke uitvoering en prestaties in FY21, en onze consistente levering voor onze klanten over de hele wereld. Dit wordt gedreven door onze getalenteerde mensen, en ik wil ons hele team van 8.400 Softliners over de hele wereld bedanken voor hun voortdurende toewijding aan het stimuleren van digitale transformatie voor klanten. Ik zou niet trotser kunnen zijn op mijn leiderschapsteam, dat een niet-aflatende inzet heeft om ons bedrijf vooruit te helpen. Ze hebben een aanzienlijke diepgaande ervaring en expertise, en een sterk vermogen om door veranderingen te navigeren in onze snel evoluerende markt... en we blijven lasergefocust op het volgende hoofdstuk van ons groeiverhaal.”

Terug naar nieuws overzicht
Security