Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
23-05-2022 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Round Table: Hoe ziet de MSP van de toekomst eruit?

Geconsolideerde securityplatformen zijn de toekomst. Managed Service Providers spelen een sleutelrol bij het realiseren van deze toekomst, zo bleek tijdens de Dutch IT-channel Round Table 'The MSP of the Future', die in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam werd georganiseerd in samenwerking met WatchGuard. In deze reportage spreken we met Judith Littel van Promax, Martijn Nielen van WatchGuard en Johan Bakker van MSP Mentor. Deze laatste concludeert: “Belangrijk voor een toekomstwaardige MSP is dat je meedenkt met de securitystrategie van je klant.”

Hoe kunnen MSP’s remote workers het beste tegen cybergevaren beschermen? Welke security as-a-service zijn interessant? Deze en andere vragen werden tijdens de Round Table besproken in het sfeervolle Scheepsvaartmuseum in Amsterdam.

Reden om deze Round Table te organiseren is dat bedrijven meer IT-budget vrijmaken voor business continutiy, security en resiliency zo blijkt ook uit onderzoek van Canalys. Hierbij neemt de vraag naar verschillende security diensten sterk toe, onder andere voor de vele thuiswerkers. Dat biedt kansen voor MSPs maar ook een goed business model en een krachtig managed security platform.

Tijdens de Round Table gingen deelnemers ook in veranderende bedrijfsmodellen en kansen rond de groei van professionele diensten in de security business. Denk hierbij aan security rond endpoints, netwerken, data, identity access management, vulnerability, data, internet en e-mail, multifactorauthenticatie (MFA) en advanced threat detection.

watchguard_msp of the future roud table.jpg

Terug naar video overzicht

Tags

security, MSP