Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
17-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dutch IT Channel steunt Duchenne Parent Project

Duchenne Parent Project heeft een prachtig en belangrijk doel: geld ophalen en bewustwording creëren voor de ziekte van Duchenne. Dutch IT-channel is geraakt door de verhalen en gaat de stichting ondersteunen. Vanaf dit moment tot en met de Dutch IT-channel Awards op 19 mei 2022 kan iedereen via de speciale actiesite een steentje bijdragen. Dutch IT Channel moderator Danny Frietman spreekt hierover verder met Frans Vertregt (Managing Director Dutch IT Channel) en Witold Kepinski (Founder, Director Content & Editor in Chief Dutch IT Channel).

Duchenne is een ernstige erfelijke spierziekte die bijna altijd bij jongens en mannen - maar soms ook bij meisjes en vrouwen - voorkomt. De spieren worden steeds verder aangetast en verzwakt, waardoor de meeste patiënten al vanaf hun kinderjaren afhankelijk worden van een rolstoel. Hoewel de levensverwachting is toegenomen, zijn er nog steeds veel mensen met Duchenne die geen 30 jaar worden. Wereldwijd heeft 1 op de 5000 jongens de ziekte, in totaal meer dan een kwart miljoen mensen. In 30 tot 40 procent van de gevallen hebben de patiënten niet alleen een spierziekte maar ook leer- en gedragsproblemen.

Vanaf nu tot en met de avond van de Dutch IT-channel Awards (19 mei) kan iedereen op de speciale actiesite een donatie doen. Elke euro die wordt gestort, gaat naar onderzoek of naar het verbeteren van het leven van Duchenne-patiënten.

Terug naar video overzicht