Red Hat en HBRD organiseren OPEN series

14-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Red Hat en HBRD organiseren OPEN series

Verken openheid als leidraad voor een organisatie vol innovatie, betrokkenheid en adaptief vermogen. Dat is de uitnodiging voor directies en management van IT bedrijven in Nederland door Hybrid en Red Hat. In de Open webinar en workshop series delen we onze praktijkervaring, kennis en inzicht. We inspireren en bieden ondersteuning, zodat je er zelf mee aan de slag kunt. 

Nieuwsgierig? Schrijf je nu in:  https://www.hbrd.eu/en/the-open-series/

In de series wordt stilgestaan bij drie onderwerpen:

-          De belofte van een meer ‘Open’ cultuur en organisatie;

-          Hoe word je meer ‘Open’, de karakteristieken van de Open Organisatie;

-          Open leiderschap. Mindset, denken en doen.

Laten we er niet omheen draaien. Na decennia van rendement -en procesoptimalisatie (digitalisering) is het ontwikkelen van aanpassingsvermogen en innovatiekracht cruciaal om te overleven in de huidige dynamiek van verandering. Dit gaat over leiderschap en cultuur. Immers, de mens zelf vormt de bron van creativiteit, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Niet technologie of proces. En hoe zorg je er dan voor dat de mensen willen bijdragen aan die verandering? Dat maakt cultuur tot het kernthema voor de directie om te bouwen aan een bestendige toekomst. Die omslag vraagt een andere mindset, gedrag en aanpak van het leiderschap en een voedende balans tussen de mens en business prioriteiten. Het vergt moed.

Een deel van de oplossing ligt volgens Hybrid en Red Hat in het omarmen van transparantie, inclusiviteit, samenwerking, community en adaptief vermogen als voeding voor de meer open cultuur. Meer openheid is geen doel op zich, het stelt je in staat meer creativiteit, betrokkenheid en veiligheid in je organisatie te ontwikkelen. Het is een leidraad en het geeft richting aan de verandering. De vindingrijkheid van de mensen maakt tenslotte het verschil. Althans dat is onze praktijkervaring en daarom delen we dat. Uiteindelijk hopen wij de deelnemers te inspireren er zelf mee aan de slag te gaan.

Sta jij open om dit perspectief te verkennen? Schrijf je nu in:  https://www.hbrd.eu/en/the-open-series/

Terug naar nieuws overzicht