ServiceNow biedt meer toepassingen voor digitale transformatie

11-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ServiceNow biedt meer toepassingen voor digitale transformatie

ServiceNow introduceert tijdens Knowledge ’22 in Den Haag drie nieuwe oplossingen op het Now Platform die grote organisaties ondersteunen bij het verbeteren van hun digitale transformatie-inspanningen. Service Operations WorkspaceApp Engine Management Center en Public Sector Digital Services helpen organisaties in de private en publieke sector om complexe processen te digitaliseren en productiviteit te verhogen.

“Zakelijke en IT-leiders hebben vandaag de dag te maken met nieuwe uitdagingen, van regelgeving rondom low-code tot een groeiende vraag naar snellere oplossingen,” zegt Chirantan “CJ” Desai, chief operating officer bij ServiceNow. "Als voorloper in het digitale, zakelijke tijdperk, biedt ServiceNow zijn klanten schaalbare, doelgerichte oplossingen die hen helpen om altijd een stap voor te lopen bij het ondersteunen van werknemers, klanten en burgers. De krachtige, nieuwe oplossingen die we vandaag introduceren bieden organisaties de mogelijkheid om betere digitale ervaringen te bieden op de moderne werkplek.”

“De inzet van automatisering en low-code zal exponentieel groeien naarmate er meer vraag komt naar apps en efficiency,” zegt Stephen Elliot, Group Vice President, I&O, Cloud Operations, and DevOps bij IDC. “IDC verwacht dat er 750 miljoen nieuwe applicaties zullen worden ontwikkeld tussen 2023 en 2025, dus development teams, line of business citizen developers en operations teams moeten innovaties inzetten die zorgen voor meer efficiency en governance guardrails bieden voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor zakelijke groei en innovatie.”

  • Service Operations Workspace biedt service desk agents en operations teams één plek om werk te beheren, samen te werken en gedeeld inzicht te hebben in issues. Het bevat een uniforme gebruikerservaring voor agents en operations teams om tegelijkertijd aan hetzelfde probleem te werken en issues sneller op te lossen. Dit helpt bij het terugdringen van downtime, het verbeteren van klanttevredenheid en het verhogen van productiviteit binnen meerdere groepen.
  • App Engine Management Center (AEMC) maakt co-innovatie mogelijk tussen de business en IT dankzij low-code app development governance. Nu het aantal citizen developers dat low-code oplossingen ontwikkelt groeit, moet de rol van IT veranderen om co-innovatie mogelijk te maken, zonder dat dit ten koste gaat van governance-protocollen. AEMC is een kant-en-klare low-code governance-oplossing voor het schalen en waarborgen van app-ontwikkeling binnen een organisatie met App Engine. Platformbeheerders kunnen guardrails instellen, standaarden toepassen, co-innovatie mogelijk maken tussen de business en IT, en compliance in de gaten houden op één centrale plek. Daarnaast helpt AEMC om alle aspecten van low-code app-ontwikkeling centraal te beheren, van de ingebruikname van een app tot samenwerkingsverzoeken en van pipeline monitoring tot implementatietaken. ServiceNow heeft ook een nieuwe Citizen Development Center of Excellence (CoE) website ontwikkeld, waarmee het eenvoudiger wordt voor klanten en prospects om de content te vinden die ze nodig hebben om een succesvol citizen development-programma op te zetten met behulp van App Engine.
  • Public Sector Digital Services biedt overheden een digitale basis om consumer-grade ervaringen mogelijk te maken, van verzoek tot oplossing. Bij veel standaard overheidsdiensten is het noodzakelijk om een overheidsloket te bezoeken, papierwerk in te vullen en aanvullende documentatie aan te leveren. Tegelijkertijd wordt er maar weinig inzicht gegeven in de status van een verzoek. Voor overheden is het bovendien lastig om snel aan verzoeken te voldoen, hiervoor moet personeel vaak verschillende verouderde systemen handmatig doorzoeken. Public Sector Digital Services biedt out-of-the-box datamodellen en workflows voor de publieke sector waarmee organisaties geholpen worden om innovatie te versnellen, betere ervaringen te bieden en verzoeken sneller op te lossen. Burgers profiteren van een verhoogde betrouwbaarheid, transparantie en oplossingsgerichtheid.

De drie nieuwe innovaties zijn aangekondigd tijdens Knowledge 2022, het jaarlijkse evenement van ServiceNow, dit jaar in Den Haag, waar in verschillende (klant)sessies, rondetafeldiscussies, demo’s en meer aandacht wordt besteed aan de kracht en de flexibiliteit van het Now Platform.

Beschikbaarheid en aanvullende informatie

  • App Engine Management Center en Public Sector Digital Services zijn vanaf nu beschikbaar in de ServiceNow Store voor bestaande ServiceNow-klanten die gebruikmaken van de laatste of één-na-laatste release van het platform (San Diego of Rome). 
  • Service Operations Workspace (met ITOM) is naar verwachting algemeen beschikbaar in juni 2022 via de ServiceNow Store
Terug naar nieuws overzicht
Cloud