Eyesonukraine.eu levert nieuwe drones af in Oekraine

11-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Eyesonukraine.eu levert nieuwe drones af in Oekraine

Eyesonukraine.eu heeft onlangs weer 57 drones afgeleverd in Oekraïne, maakt een totaal van nu 346 ogen in de Oekraïense lucht. Dit keer naast 32 DJIs ook 25 Autels, een drone die flink duurder is, maar verder en langer kan vliegen. Deze upgrade naar Autel hebben is gedaan in samenwerking met een sponsor, die het verschil in prijs heeft bijgelegd.

Eyesonukraine.eu heeft ook veel andere zaken gedoneerd gekregen, zoals honderden tourniquets, voor het stoppen van bloedingen. Ook is er een compleet wagenpark meegenomen, twee busjes en drie SUV's, die daar zijn achtergelaten voor vervoer van voeding en gewonden aan het front.

Momenteel is eyesonurkaine.eu in overleg met technici in Oekraïne en hier, aan het onderzoeken of ze samen zelf drones kunnen gaan maken, dmv 3D-printen/lasercutten. Dan kan er makkelijker een aanpassing worden gedaan, zoals een infraroodcamera of een sterkere motor/accu voor grotere afstanden. 

Halverwege deze maand brengt Eyes on Ukraine voor de vierde keer drones naar Lviv. Deze keer gaan we met 47 DJI Mini 2's en 26 gedoneerde 2e hands drones zoals Mavic Pro, Mavic Mini, Parrot Anafi Thermal en Mavic Enterprise Dual.

Bekijk en luister ook op YouTube: Drones voor Oekraïne | NPO Radio 1

Meer informatie: www.eyesonukraine.eu

Terug naar nieuws overzicht