T-Mobile, Open Dutch Fiber, rollen glasvezel uit in Hellevoetsluis

04-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

T-Mobile, Open Dutch Fiber, rollen glasvezel uit in Hellevoetsluis

T-Mobile Nederland gaat met Open Dutch Fiber internet via glasvezel aanbieden bij ruim 17.500 huishoudens en ondernemers in Hellevoetsluis. De werkzaamheden starten in mei 2022. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf augustus dit jaar gebruikmaken van glasvezel-internet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gbps. Belangrijke toepassingsgebieden voor snel glasvezelinternet zijn thuiswerken en zorg op afstand.

T-Mobile levert in samenwerking met Open Dutch Fiber al glasvezeldiensten in Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem en Rotterdam. Binnenkort volgen Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk en Beverwijk. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

De 17.839 huishoudens in Hellevoetsluis zijn verdeeld over de wijken Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, RavenseHoek, Den BonsenHoek, De Kooistee, De Struyten, Hellevoet en Centrum. Bewoners die te maken krijgen met de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel worden op de hoogte gebracht door T-Mobile en Open Dutch Fiber.

Uitrol in stedelijke gebieden

T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim één miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Daarnaast wordt, waar mogelijk en indien betaalbaar, gebruikgemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders, vertelt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland.

“Beschikbaarheid van glasvezel zou een basisvoorziening voor ieder huishouden moeten zijn. Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Een bijkomend voordeel van meer glasvezel is dat het niet alleen supersnel, maar ook heel milieuvriendelijk is. Het verbruikt namelijk veel minder energie dan andere vaste netwerken. Het elektriciteitsverbruik van glasvezel is tot zeventien keer lager dan netwerken die stroomsignalen gebruiken."

Thuiswerken, zorg op afstand

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen volgens de telecomaanbieder aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. Floris van den Broek van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

Terug naar nieuws overzicht