BigCommerce gaat samenwerking aan met rb2 in Nederland

12-04-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

BigCommerce gaat samenwerking aan met rb2 in Nederland

BigCommerce, de wereldwijde aanbieder van een SaaS-platform voor e-commerce, stelt het Nederlandse technische developmentbureau rb2 aan als BigCommerce preferred partner. Deze strategische, technische samenwerking ondersteunt de ambitieuze groeiplannen van BigCommerce in Nederland. Op dit moment bouwt BigCommerce aan een lokaal team en breidt het zijn partnernetwerk uit.

BigCommerce en rb2 zullen nauw samenwerken om Nederlandse merchants te helpen om hun volgende stap te maken in e-commerce. Op basis van het open en flexibele e-commerce SaaS-platform van BigCommerce zal rb2 volledig zorgdragen voor de ontwikkeling en technische implementatie van maatwerkoplossingen voor de use cases van gezamenlijke klanten. “We vertalen zakelijke ambities graag door naar toekomstbestendige technische oplossingen. We werken zij aan zij met onze klanten en begeleiden elk project vanuit Nederland. De ontwikkeling en implementatie worden verzorgd door onze teams in Europa, Azië en Afrika. rb2 is een koploper in de markt voor headless commerce en beschikken over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van subscription commerce”, zegt Jeroen van Mierle, sales director bij rb2.

BigCommerce en rb2 zullen samen webinars organiseren en podcasts uitbrengen om Nederlandse e-commerce professionals uitleggen hoe zij optimaal gebruik kunnen maken van een modern e-commerceplatform waarmee ze hun organisatie en klanten extra meerwaarde kunnen bieden. Daarnaast volgen acht consultants en technische teamleden van rb2 een training over het BigCommerce platform, compleet met certificering. rb2 verwerft daarmee de status van BigCommerce Certified Partner en treedt daarmee op als vertrouwde BigCommerce-specialist voor Nederlandse bedrijven.

“Al bij de eerste gesprekken met het team van rb2 werd duidelijk dat onze bedrijfswaarden goed op elkaar aansloten”, zegt Daniel Fertig, vice president Agency Partnerships bij BigCommerce. “De focus van rb2 op het succes van zijn klanten uit zich in de manier waarop het elk project aanpakt en oplevert.”

“BigCommerce heeft direct laten zien dat het precies weet wat e-commerce bedrijven nodig hebben. Hoewel het een grote wereldwijde speler is die al ruim tien jaar actief is, is het team van BigCommerce altijd heel benaderbaar, gedreven en persoonlijk. BigCommerce past perfect in de technologiestack van de e-commerce-, abonnementen- en loyaliteitsplatforms die we voor veel van onze klanten, zoals Europarcs en Lavazza ontwikkelen. We kijken er enorm naar uit om samen te werken met een uiterst deskundige en gedreven SaaS-speler als BigCommerce”, zegt Dennis van Marle, de CEO van rb2.

“Onze visies op de toekomst van e-commerceplatforms sluiten perfect op elkaar aan. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat MACH-architectuur de volgende stap vertegenwoordigt in het ontwerp en de implementatie van moderne, flexibele technologiestacks voor onze klanten. Als partners streven we ernaar om de complexiteit tot een minimum te beperken. Daarom staat onze aanpak in het teken van SaaS, headless en API first. Dit draagt bij aan optimale flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Naar onze mening hebben we onze technische evenknie gevonden in BigCommerce. Onze gedeelde visie op technologie zal de basis vormen van een uitstekende, lange-termijnsamenwerking”, zegt Richard Birksteiner, de oprichter en CTO van rb2.

Terug naar nieuws overzicht