BT Deutsche Post DHL Group kiest voor BT

04-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

BT Deutsche Post DHL Group kiest voor BT

BT kondigt aan dat het een netwerk bouwt voor Deutsche Post DHL Group om de wereldwijde logistieke powerhouse te ondersteunen in haar doelstelling om de supply chain van DHL op een duurzame manier te digitaliseren.

De nieuwe achtjarige overeenkomst zet de langdurige relatie voort tussen de twee bedrijven. BT zet de nieuwste technologie in om de connectiviteit van de Deutsche Post DHL Group in 27 Europese landen, waaronder Nederland, te verbeteren met de lancering van een nieuw netwerk.

Deutsche Post DHL Group is 's werelds grootste logistieke dienstverlener. Het bedrijf richt zich op het leveren van uitzonderlijke klantenbediening en innovatieve duurzame transportoplossingen aan steeds meer gedigitaliseerde supply chains.

Het nieuwe netwerk zal een belangrijke bijdrage leveren aan de strategie van Deutsche Post DHL Group en het bedrijf helpen haar activiteiten op duurzame wijze te digitaliseren en te automatiseren. Het netwerk is tot stand gekomen door de nieuwste technologieën, die de oneindige schaalbaarheid van het internet combineren met veiligheid en veerkracht om betrouwbaarheid en prestaties te leveren. Het netwerk wordt geoptimaliseerd voor de cloud, waar Deutsche Post DHL Group in toenemende mate haar toepassingen en digitale diensten host. De toepassingen en diensten worden gebruikt door 350.000 medewerkers op 1500 locaties verspreid over de regio's.

Duurzaamheid is een fundamenteel onderdeel van de netwerktransformatie. Zo licht BT het bestaande netwerk van Deutsche Post DHL Group door om koperkabels te identificeren en te verwijderen. Deze kabels worden vervangen door glasvezelverbindingen wat het energieverbruik optimaliseert en CO2 emissies vermindert.

De netwerken van BT gebruiken 100 procent hernieuwbare elektriciteit en het bedrijf hanteert wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor uitstootvermindering over de hele organisatie.

Anna Spinelli, Chief Procurement Officer, Deutsche Post DHL Group: "Onze relatie met BT is gebaseerd op een sterk fundament en een gemeenschappelijk doel om mensen met elkaar te verbinden en levens te verbeteren. Dankzij de nieuwe langetermijnovereenkomst zijn beide bedrijven strategisch toegewijd om nauw samen te werken en om het best presterende, flexibele en duurzame netwerk mogelijk te maken, wereldwijd."

Bas Burger, CEO | Global, BT, zei: "We zijn er trots op dat we samenwerken met Deutsche Post DHL Group, een wereldwijd gerespecteerd logistiek bedrijf dat gedreven is om dezelfde doelen na te streven als BT. Net als BT plaatst het bedrijf klantenbediening, de kracht van technologie en duurzaamheid in het middelpunt van zijn bedrijfsstrategie. Het nieuwe partnerschap biedt ons de kans om onze gezamenlijke groeiambities te verwezenlijken en bij te dragen aan gemeenschappelijke doelstellingen."

Terug naar nieuws overzicht