Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
26-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

RNT en Cloudian beschermen data storage tegen ransomware

RNT, leverancier van server- en opslagoplossingen, kondigde tijdens Cloudfest in Rust twee nieuwe gamma’s van gebruiksklare opslagapparaten aan, die organisaties met een gegevenscapaciteit van 2-100 TB een volledige enterprise-grade ransomware bescherming bieden, aangestuurd door de bestandopslag software Cloudian HyperStore. Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT Channel sprak hierover in een video update over de toepassing verder met Sebastian Nölting (CEO van RNT) en Daniel van den Eijnden (Director Marketing Cloudian EMEA).

De nieuwe ‘single node’-gamma in het gamma Yowie-apparaten van RNT verzekert de onveranderlijkheid van gegevens in lokale omgevingen en hybride clouds, waardoor cybercriminelen geen gegevens kunnen versleutelen. In geval van ransomware-aanvallen maken de RNT en Cloudian toepassingen een snel herstel mogelijk zonder losgeld te betalen.

Met deze oplossing kunnen mkb-klanten ook profiteren van een ‘cluster in a box’, die cloudachtige mogelijkheden biedt en de rijkste set van functies bevat om de duurzaamheid en bescherming van gegevens te garanderen. De nieuwe Yowie-toestellen zijn echter meer dan drives met een RAID-controller. Met de bekroonde ‘S3 Object Lock’-technologie van Cloudian voorkomen de apparaten versleuteling of verwijdering van objecten gedurende een door de gebruiker bepaalde bewaarperiode. Onveranderlijke S3-objecten worden beschermd door op het object- of bucket-niveau WORM- en retentieattributen te configureren.

Lees meer over de veilige data storage toepassingen van RNT en Cloudian hier.

Terug naar video overzicht
Security