Red Hat vernieuwt Red Hat OpenShift

27-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Red Hat vernieuwt Red Hat OpenShift

Leverancier van open source-oplossingen Red Hat introduceert nieuwe certificeringen en mogelijkheden voor Red Hat OpenShift, gericht op sneller leveren van intelligente applicaties in de hybride cloud. Zo is Red Hat OpenShift gecertificeerd voor NVIDIA AI Enterprise 2.0 en is Red Hat OpenShift 4.10 algemeen beschikbaar.

Volgens Gartner zullen de wereldwijde inkomsten uit kunstmatige intelligentie (AI) in 2022 naar verwachting 62,5 miljard dollar bedragen, een stijging van 21,3 procent ten opzichte van 2021. Nu bedrijven AI en machine learning integreren in cloud-native applicaties om meer inzicht en klantwaarde te leveren, hebben ze behoefte aan een flexibeler en schaalbaarder platform. Met de nieuwe versie van Red Hat OpenShift kunnen organisaties sneller ML-modellen en intelligente applicaties ontwikkelen en in productie nemen, en eenvoudiger AI-workloads toevoegen aan het Kubernetes-platform.

Stroomlijnen van AI-innovatie

AI heeft een grote impact op de werkwijze van organisaties. Het operationaliseren van een AI-infrastructuur kan echter complex, tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Om dat proces te versnellen, is Red Hat OpenShift nu gecertificeerd voor de NVIDIA AI Enterprise 2.0-softwaresuite. Deze end-to-end, cloud-native suite van AI en data-analytics-software draait op mainstream NVIDIA-gecertificeerde systemen en is nu geoptimaliseerd voor Red Hat OpenShift. Met NVIDIA AI Enterprise op Red Hat OpenShift kunnen data scientists en ontwikkelaars sneller modellen trainen, integreren in applicaties en ze op schaal implementeren.
 
Red Hat OpenShift kan nu geimplementeerd worden op NVIDIA-gecertificeerde systemen met NVIDIA Enterprise AI-software, evenals op eerder ondersteunde NVIDIA DGX A100-systemen, wat universele high-performance systemen voor AI-workloads zijn. Organisaties kunnen hiermee hun MLOps-levenscyclus consolideren en versnellen in een eenvoudig inzetbare AI-infrastructuur, inclusief data-engineering, analytics, training, softwareontwikkeling en ‘inference’. Verder kunnen MLOps met de geïntegreerde DevOps en GitOps-mogelijkheden van Red Hat OpenShift sneller AI-gestuurde applicaties leveren.
 
Dit is een aanvulling op de geplande ondersteuning voor NVIDIA GPU's die beschikbaar is met het eerder aankondigde Red Hat OpenShift Data Science,

Compleet platform voor AI/ML-workloads Red Hat

OpenShift 4.10 ondersteunt een breed spectrum van cloud-native workloads in de open hybride cloud, waardoor organisaties AI/ML workloads in nog meer omgevingen kunnen draaien. Nieuwe features zijn:

  • Installer provisioned infrastructure (IPI) ondersteuning voor Azure Stack Hub, evenals Alibaba Cloud en IBM Cloud, beide beschikbaar als preview. Gebruikers kunnen nu het met het IPI-proces een volledig geautomatiseerde, geïntegreerde installatie doen van OpenShift 4.
  • Red Hat OpenShift draaien op Arm processors. Arm-ondersteuning zal op twee manieren beschikbaar zijn: full-stack automation IPI voor Amazon Web Services (AWS) en user provisioned (UPI) voor bare-metal op bestaande infrastructuur.
  • Red Hat OpenShift beschikbaar op NVIDIA LaunchPad. NVIDIA LaunchPad biedt gratis toegang tot gecureerde labs voor enterprise IT- en AI-professionals om NVIDIA systemen en software te ervaren. Zo kunnen organisaties ervaring opdoen met het configureren, optimaliseren en orkestreren van resources voor AI- en data science-workloads met NVIDIA AI Enterprise en Red Hat.

Toezicht en compliance voor moderne workloads

Het beheren van diverse en moderne workloads vereist vaak extra toezicht. Voor het afdwingen van regelgevende standaarden bevat Red Hat OpenShift 4.10 de volgende drie nieuwe compliance-operators om clusters te controleren op compliance en beveiligingsproblemen te verhelpen.

  • De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), een reeks beveiligingsstandaarden die bedrijven die creditcardgegevens accepteren, verwerken, opslaan of verzenden, helpen dit op een veilige manier te doen.
  • North American Electric Reliability Corporation Critical Infrastructure Protection (NAERC CIP), ontworpen om de activa te beveiligen die nodig zijn voor de exploitatie van het Noord-Amerikaanse elektriciteitsnet.
  • FedRAMP Moderate impact level, de standaard voor de beveiliging van cloud computing voor gecontroleerde, niet-geclassificeerde informatie bij federale overheidsinstanties.

Daarnaast biedt Red Hat OpenShift 4.10 sandboxed containers, die op applicatieniveau een optionele isolatielaag bieden voor workloads met strenge beveiligingseisen. Ook zijn er verbeteringen toegevoegd aan de instellingen voor disconnected of air-gapped installaties, wat de implementatie van disconnected OpenShift-clusters vereenvoudigt. Dit maakt het makkelijker om mirrors van OpenShift-images up-to-date te houden, net als bij een connected cluster.

Applicatielevenscyclus versnellen

Joe Fernandes, vice president en general manager, Platforms Business Group, Red Hat: "Nu organisaties AI/ML applicaties inzetten om geïnformeerde strategische beslissingen te nemen en concurrentievoordeel te behalen, zien wij containers en Kubernetes als de sleutel om deze nieuwe applicatielevenscyclus te versnellen. Red Hat OpenShift biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid om ML-modellen te trainen, testen en implementeren, en daarnaast ook geïntegreerde DevOps-mogelijkheden voor een betere samenwerking tussen data scientists en softwareontwikkelaars. Door onze samenwerking met NVIDIA helpen we klanten om een scala aan AI-toepassingen te versnellen en de adoptie te stroomlijnen.”
 
Eddie Ramirez, vice president, Infrastructure Line of Business Arm: "AI heeft de potentie om de toekomst van technologie te bepalen, maar dat vereist meer diverse en gespecialiseerde oplossingen in combinatie met de best mogelijke ontwikkelervaring. Door de ondersteuning van Arm in OpenShift, biedt Red Hat softwareontwikkelaars aantrekkelijke, nieuwe keuzes op het gebied van AI-verwerking. Daarnaast helpt het om de voordelen te benutten van kostenefficiënte Arm-gebaseerde processors in de hybride cloud-omgevingen.”
 
Justin Boitano, vice president, Accelerated and Edge Computing, NVIDIA: "Enterprise AI-adoptie groeit exponentieel en transformeert bedrijfsactiviteiten met automatisering en efficiëntie die nooit voor mogelijk werd geacht. NVIDIA AI Enterprise is gecertificeerd op Red Hat OpenShift om de ultieme suite van AI-software te leveren met het belangrijkste Kubernetes-platform voor organisaties."

Beschikbaarheid

NVIDIA Enterprise AI 2.0 op Red Hat OpenShift en Red Hat OpenShift 4.10 zijn nu beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud