Wie neemt de Communications Telecom Innovator of the Year Award naar huis?

Wie neemt de Communications Telecom Innovator of the Year Award naar huis?

22-03-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie neemt de Communications Telecom Innovator of the Year Award naar huis?

De categorie Telecom Innovator of the Year, vorig jaar gewonnen door Cisco met een eervolle vermelding voor Zoom, heeft een iets andere naam gekregen: Communications – Telecom Innovator of the Year. Het zijn immers niet alleen telecombedrijven die innovatief zijn met hoogwaardige voice- en/of dataconnectiviteitsdiensten.

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

De techneuten van Avit noemen zichzelf 'hyperspecialisten in netwerkinfrastructuren'. De Nederlands-Belgische netwerkintegrator en managed service provider, opgericht in 2002, werd vorig jaar door Cisco benoemd tot Partner of the Year en Customer Experience Partner of the Year. In het kader van Digitale Versnelling Nederland (DVN), een project van Cisco ter bevordering van de digitalisering in Nederland, kreeg Avit van de Amerikaanse netwerkspecialist een budget om voor de zorgsector de dienst Video Consult te ontwikkelen. Deze dienst maakt het voor behandelaars en patiënten mogelijk om binnen de Webex-omgeving van Cisco veilig, snel, eenvoudig, efficiënt, persoonlijk en device-onafhankelijk digitale consulten op te zetten.

Colt Technology Services verbindt met het eigen Colt IQ Network meer dan negenhonderd datacenters en ruim 29 duizend gebouwen in de belangrijkste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Tot de klanten behoren 'data-intensieve organisaties' in verschillende landen. Het particuliere telecommunicatiebedrijf, met een hoofdkantoor in Londen en vestigingen in onder meer Amsterdam, begrijpt het belang van connectiviteit voor bedrijven. Daarom levert Colt flexibele, on-demand en veilige netwerk- en spraakoplossingen met een hoge bandbreedte, waarop bedrijven kunnen vertrouwen. Colt wordt erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV).

VolkerWessels Telecom (VWT) maakte een transitie door van traditionele aannemer naar een echte 'end-to-end connectiviteitsdienstverlener'. Om duurzaam inzetbaar te blijven bij klanten, moest het bedrijf uit Amersfoort zich verder ontwikkelen. VWT deed dat met de nieuwe dienst Connectivity Service & Solutions (CSS), waarmee de dienstverlener sinds 2021 schaalbare netwerken realiseert, die naar de behoefte van klanten zijn uit te breiden met aanvullende diensten. De mogelijkheden van CSS zijn legio: van oplossingen voor het lokaal aansluiten van bekabelde en draadloze werkplekken, tot een volledige LAN en draadloze infrastructuur met 24x7 monitoring en beveiliging. Ook nieuwe, disruptieve connectiviteitsdiensten met AI en IoT behoren tot de mogelijkheden.

Xelion won deze award in 2019, en gaat er opnieuw vol voor. Het telefoniebedrijf uit Delft levert producten op het gebied van VoIP en Soft pbx/telefoniecentrale in de cloud, en timmert daarmee zowel nationaal als internationaal flink aan de weg. Het platform van Xelion, dat volledig in Nederland werd ontwikkeld, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest innovatieve oplossingen in de Europese markt. Ook in 2021 maakte het Xelion-platform een flinke innovatiesprong, onder andere door de integratie met Whatsapp & Microsoft Teams, die behoren tot de grootste communicatieplatforms ter wereld. Xelion is het enige hosted VoIP-platform waarmee WhatsApp kan worden toegevoegd als customer care kanaal.

Zoom heeft zich met de oplossing Zoom Phone in zeer korte tijd gemanifesteerd in de markt voor Unified-Communications-as-a-Service (UCaaS). UCaaS is een marktsegment dat zich razendsnel ontwikkelt, en als integraal onderdeel van het Zoom Platform heeft Zoom Phone aangetoond daarin een blijvertje te zijn. In 2,5 jaar tijd bereikte de oplossing al het aantal van twee miljoen gebruikers, een record in deze industrie. Zoom is, kortom, hard op weg om een leidende speler te worden in de markt voor UCaaS & Collaboration. Zeker ook in Nederland, waar het EMEA-hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf zich bevindt, en waar het softwarebedrijf bovendien hard werkt aan de uitbreiding van het partnerkanaal.

Breng uw stem op via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards