Nasuni biedt cloud storage platform as a service

07-03-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Nasuni biedt cloud storage platform as a service

Nasuni is een nieuwe speler die een plek in de markt van cloud storage as a service claimt. De grote hyperscalers Microsoft, Amazon en Google hebben de cloud storage markt stevig in handen. Zij bieden klanten een degelijke basisservice. NetApp is al 20 jaar een vertrouwde speler in de storage markt met een stabiele klantenbasis. Het zijn deze elementen waaraan Nasuni zich spiegelt en zoekt naar speelruimte om klanten te vinden. De troeven die men wil inzetten: een verbeterde technologie die geen lock-in vereist en lagere kosten.

Paul Flanagan, president & CEO: "Wij geloven dat de bestaande cloud aanbieders een behoorlijk deel van deze markt met hun eigen aanbiedingen zullen pakken. We denken ook dat NetApp een redelijk deel van deze markt zal claimen, omdat ze veel tevreden klanten hebben die het product al 20 jaar gebruiken. Maar we geloven ook dat er in dit geval ruimte is voor een onafhankelijke leverancier. We denken dat het op dit moment in wezen een race is met een zeer competitief veld van aanbieders.”

Waarom is Nasuni bijzonder?

Nasuni presenteert een bestandssysteem aan zijn gebruikers dat werkt via zogenaamde edge units. Dit zijn meestal virtuele machines of fysieke x86-systemen waarop Nasuni's software draait, naar keuze op locatie of in de publieke cloud. De oplossing wordt aangeboden als SaaS-oplossing. De units zorgen voor caching en geven toegang tot Nasuni's wereldwijde UniFS bestandssysteem, waarmee zowel de data als de metadata in objectvorm opgeslagen wordt in de publieke cloudomgevingen.
Paul Flanagan: “Nasuni heeft een eigen aanpak gekozen door het systeem zo op te zetten dat alle data in objectstorage opgeslagen kan worden. UniFS heeft ingebouwde global locking, file backup, disaster recovery en bestandssynchronisatie en verbetert de ransomware recovery door zijn eigen versiebeheer. Omdat het cloud-native is, weten we dat het onbeperkt schaalbaar is, dit in tegenstelling tot de belangrijkste concurrentie waaronder NetApp. Zij zijn qua design gebonden aan een maximale capaciteit.”
De edge architectuur van Nasuni is fundamenteel en wordt ondersteund door onbeperkte cloud objectstorage en onbeperkte aantallen snapshots met een enkelvoudig managementsysteem. Dit leidt tot een vereenvoudiging van de totale storage omgeving van een klant.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

netwerk, SaaS