Oracle en SAP staken activiteiten in Rusland door invasie in Oekraïne

Oracle en SAP staken activiteiten in Rusland door invasie in Oekraïne

03-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oracle en SAP staken activiteiten in Rusland door invasie in Oekraïne

Oracle en SAP staken hun activiteiten in Rusland door invasie in Oekraïne. In reactie op het verzoek van de Oekraïense vice-premier Mykhailo Fedorov aan Oracle en SAP om zaken in Rusland te annuleren, reageert Oracle dat het alle activiteiten in de Russische Federatie al heeft opgeschort.

SAP CEO Christian Klein pauzeert ook de activiteiten. "Net als de rest van de wereld kijken we met afschuw naar de oorlog in Oekraïne en veroordelen we de invasie in de sterkst mogelijke bewoordingen", zei Christian Klein, CEO van SAP SE, in een blogpost op woensdag. "Een zo onmenselijke en ongerechtvaardigde daad is een aanval op de democratie en de mensheid. De gevolgen ervan treffen ons allemaal. We stoppen met de activiteiten in Rusland in overeenstemming met sancties en pauzeren bovendien alle verkopen van SAP-services en -producten in Rusland."

Inmiddels hebben tal van grote tech bedrijven en andere multinationals hun business gestaakt of beperkt in Rusland zoals Amazon, Apple, Airbus, Boeing, Disney, Google, Ford en Nike.  Chipmakers AMD, Intel, TSMC en GlobalFoundries hebben de levering van  componenten naar Rusland opgeschort. Dell, HP en Lenovo zijn ook gestopt met het verzenden van hun devices en andere toepassingen. Spotify heeft zijn kantoor in Rusland voor onbepaalde tijd gesloten.

Gaming en esport

Fedorov vraagt ook aan game en esport platform aanbieders, zoals Sony Playstation en Microsoft Xbox, om tijdelijk alle Russische en Wit-Russische accounts te blokkeren.

Rusland wil IT-talent behouden

De Russische premier Mikhail Mishustin zegt dat Rusland nu probeert IT talent te behouden. Het zal IT-bedrijven voor drie jaar vrijstellen van belastingen en gespecialiseerde technische werknemers vrijstellen van militaire dienst.

Terug naar nieuws overzicht