Acronis oprichter Serguei Beloussov gaat hulp bieden aan Oekraïne

Serguei Beloussov

03-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Acronis oprichter Serguei Beloussov gaat hulp bieden aan Oekraïne

Acronis oprichter Serguei Beloussov gaat hulp bieden aan Oekraïne. Hij meldt op Twitter: "Het is tijd om humanitaire hulp en vluchtelingenhulp te bieden aan Oekraïne en Oekraïners. Dat is wat we zullen en doen in alle gerelateerde bedrijven en projecten."

Eerder had Beloussov zich uitgesproken tegen elke vorm van oorlog: "Ik ben categorisch tegen elke oorlog. Dit is totaal kwaad wat in Oekraïne wordt gedaan door het Russische leger en de Russische regering. Ik ben categorisch tegen het doden van mensen om welke reden dan ook. Dit is volkomen slecht en ook volkomen dom om mensen door mensen te doden."

Serguei Beloussov werd in Leningrad (nu Sint Petersburg) geboren. Nu is hij een Singaporese zakenman van Russische afkomst, ondernemer, investeerder en spreker, is de oprichter en voorzitter van de raad van Schaffhausen Institute of Technology en meerdere wereldwijde IT-bedrijven, waaronder Acronis, een wereldwijd data protection bedrijf en is de senior founding partner van Runa Capital, een technologie- investeringsonderneming.

Hij is ook uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur en hoofdarchitect van Parallels, Inc. , een virtualisatietechnologiebedrijf, medeoprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Acumatica , een enterprise resource planning software (erp) bedrijf  en mede-oprichter van QWave Capital.

 

Terug naar nieuws overzicht