European Startup Network roept op tot solidariteit met het Oekraïense volk

24-02-2022 | door: Blog
Deel dit artikel:

European Startup Network roept op tot solidariteit met het Oekraïense volk

Het European Startup Network is geschokt door de Oekraïense situatie. De gedachten zijn bij het Oekraïense volk, dat het netwerk met de grootste solidariteit bijstaat. Dit meldt Massimo Privitera, Communications and Policy Coordinator, bij European Startup Network.

Oekraïne maakt deel uit van Europa en is zojuist een conflictgebied geworden. Het is van het grootste belang dat Oekraïne als onafhankelijk land zijn eigen technische sector en startup-ecosysteem kan bouwen en laten groeien. Vanwege de huidige omstandigheden en in de geest van Europese vriendschap, willen we echter elke Oekraïner verwelkomen. In ons vakgebied weten we dat veel Oekraïense ondernemers nu op zoek zijn naar veiligere plekken voor hun projecten, hun werknemers en familieleden. Oekraïne is altijd geprezen met een sterke reputatie voor technisch talent, wetenschappelijke kennis van wereldklasse en innovatie-inzicht.

Het European Startup Network wil oplossingen bieden en roept alle startup-ecosystemen op om een vriendelijke deur te openen: elke Oekraïense oprichter die een veilige haven wil vinden, wordt verwelkomd door elke lidorganisatie van ESN.

  • In Bulgarije werkt onze lidorganisatie BESCO samen met de overheid om de grenzen te openen voor al het techtalent (en hun gezinnen) die werken voor Oekraïense bedrijven die vertegenwoordigd zijn in Bulgarije of Bulgaarse bedrijven met werknemers die in Oekraïne wonen.
  • In Frankrijk sponsort Euratechnologies visumaanvragen voor oprichters van technologie en hun families, en biedt het gratis toegang tot zijn versnellingsprogramma's voor meer dan 30 startups: https://euratechnologies.typeform.com/apply?typeform-source=www.euratechnologies. com
  • In Spanje zullen Spanish Startups gratis advies geven aan alle startups en oprichters die naar Spanje willen verhuizen en assistentie verlenen over het ecosysteem en hoe ze hun activiteiten in het land kunnen starten.
  • In Roemenië, als zuidelijk buurland, biedt ROTSA assistentie en verbindingen met het hele nationale ecosysteem aan Oekraïense startups die op zoek zijn naar verhuizing/uitbreiding in de nabijheid van hun nationale grondgebied, voor de benodigde tijd. Daarnaast zullen we onze regering blijven vragen om vriendelijkere voorwaarden voor startvisums aan te nemen.
  • In Estland zal het startup-ecosysteem onder leiding van Startup Estonia en belangrijke leden zoals Estonian Founders Society , Work in Estonia , Tehnopol Startup Incubator , Lift99 , Estonian Business Angels Network en vele anderen volledige steun betuigen aan Oekraïense startende ondernemers die willen verhuizen in deze moeilijke en lastige tijden. We hebben Oekraïense startups en ondernemers altijd verwelkomd met ons Startup Visa -programma en zullen dat blijven doen.
  • In Letland dringt het startup-ecosysteem, geleid door Startin.LV , TechHub Riga en TechChill , er bij de nationale overheid op aan om de immigratie- en wettelijke vereisten voor Oekraïense ondernemers en startups die naar Europa willen uitbreiden en/of verhuizen te versoepelen.
  • In Italië vraagt InnovUp de Italiaanse regering om een onmiddellijke visumpas te activeren voor startups en alle innovatieve ondernemers uit Oekraïne.
  • In Portugal neemt Beta-i , naast de officiële solidariteit van het land met het Oekraïense volk en de 28.000 Oekraïners die op Portugees grondgebied wonen, contact op met alle Oekraïense startup-alumni om ondersteuning te bieden, en het staat ook open om hulp te bieden aan elke ondernemer die ernaar streeft om zijn bedrijf naar het land verhuizen.

Ons Europese continent draait om solidariteit. Bij ESN roepen we alle startups op het vasteland op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de Oekraïners vriendelijk te helpen. Toch is onze diepe hoop dat er vrede wordt geschapen voor het Oekraïense volk.

Om het initiatief te steunen, sluit je bij ons aan: massimo.privitera@europeanstartupnetwork.eu

Massimo Privitera, Communications and Policy Coordinator, bij European Startup Network.

Terug naar nieuws overzicht