Lenovo lanceert TruScale HPC as a Service

26-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lenovo lanceert TruScale HPC as a Service

Lenovo lanceert TruScale High Performance Computing as a Service (HPCaaS), dat de kracht van supercomputing levert voor organisaties van elke omvang via een cloud-achtige ervaring. Het nieuwe high performance computing (HPC) as-a-service (aaS)-aanbod breidt Lenovo's alles-as-a-service TruScale-portfolio uit en stelt HPC-klanten in staat toegang te krijgen tot meer supercomputerbronnen, waardoor onderzoekers die werken aan het oplossen van de grootste uitdagingen.

Cloudgebaseerde HPC is volgens Lenovo het snelst groeiende segment van high-performance computing, en on-demand resourceverbruik zorgt voor efficiëntere en schaalbare computerresources om te voldoen aan de workloadvereisten. Het typische HPC-cluster draait op bijna volledige capaciteit, met snel toenemende vraag naar reken- en opslagcycli en weinig ruimte voor extra workloads. Lenovo TruScale HPCaaS levert extra capaciteit waarmee onderzoeksinstellingen beter kunnen strijden om subsidies en sneller inzicht krijgen. De technologie biedt rack-to-cloud-oplossingen die van cruciaal belang zijn voor het stimuleren van innovatie in meerdere sectoren, waaronder de academische wereld, de farma, de productie en de gezondheidszorg.

"Lenovo TruScale HPC as a Service zorgt voor ongelooflijke innovatie met de flexibiliteit voor HPC-klanten om hun clusters uit te breiden wanneer dat nodig is", zegt Scott Tease, Vice President en General Manager van HPC bij Lenovo. "We hebben dit aanbod ontworpen om krachtige computerbronnen gemakkelijker en sneller in te zetten, waardoor onderzoekers de vrijheid krijgen om groter te denken en zonder dat technologie een belemmering vormt voor hun succes."

Nieuwe mogelijkheden met TruScale HPC as a Service

TruScale HPC as a Service maximaliseert HPC-clusterbronnen en regelt gedeelde toegang via een eenvoudig, pay-per-use-model dat wordt beheerd en ondersteund door Lenovo. Met technologie die direct in het datacenter van de klant is geïnstalleerd, kunnen HPC-workloadmanagers dynamisch on-demand resources openen en leveren. Extra clusterbronnen kunnen worden verkregen via "drukknop"-toegang, waardoor bedrijven indien nodig extra reken-, opslag- en acceleratiemogelijkheden kunnen gebruiken.

Als wereldleider in High Performance Computing werkt Lenovo nauw samen met belangrijke industriële partners om de technologieën te ontwikkelen, integreren en implementeren die computers op exascale-niveau leveren aan organisaties van elke omvang, of wat Lenovo Exascale to Everyscale™ noemt. Of het nu gaat om het bestuderen van klimaatverandering onder de bogen van de Torre Girona in Barcelona of het voorspellen van weerpatronen die kustgemeenschappen beschermen aan de North Carolina State University, helpen de bekroonde HPC-oplossingen van Lenovo onderzoekers over de hele wereld de grenzen van wat mogelijk is te verleggen en enkele van 's werelds grootste uitdagingen aan te gaan. Met de nieuwe Lenovo TruScale™ HPCaaS heeft elke organisatie onmiddellijk toegang tot extra rekenkracht, opslag en acceleratie met meer HPC-resources die on-demand beschikbaar zijn.

Een praktische en flexibele benadering van HPC

Lenovo TruScale biedt organisaties van elke omvang de flexibiliteit die ze nodig hebben om concurrerend te blijven met schaalbare, end-to-end-oplossingen met een cloudachtig consumptiemodel en voorspelbare betalingsopties voor hardware en service. Het eenvoudige, uitgebreide platform stelt organisaties in staat om het rendement op de investering te maximaliseren en de time-to-value te versnellen. TruScale voor HPC biedt klanten de flexibiliteit om snel ingerichte resources toe te voegen, zonder gehinderd te worden door inkoopvertragingen of verstoringen van de toeleveringsketen.

Lenovo TruScale HPCaaS biedt een hoog niveau van controle en beveiliging. De on-premises HPC-mogelijkheid biedt naadloze, beveiligde toegang tot gegevens zonder enige wijziging in taakscripts of potentiële risico's die gepaard gaan met blootstelling aan de openbare cloud. De toegewijde professionals van Lenovo zorgen ervoor dat gegevens veilig zijn, van installatie tot gebruik en van buitengebruikstelling. Deze mogelijkheden worden geleverd in een zeer kosteneffectief aanbod, zonder enige kosten voor uitgaand dataverkeer of inkomend verkeer. Gecombineerd met de flexibiliteit en wendbaarheid die TruScale te bieden heeft, kunnen klanten het volledige potentieel van hun data benutten, aldus Lenovo.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters