Atos geeft weer een winstwaarschuwing af

11-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos geeft weer een winstwaarschuwing af

Atos heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Dit doet het bedrijf na onder andere een aanpassing in een BPO contract met een Britse financiële dienstverlener en lagere verkoop resultaten.

Het Franse bedrijf meldt dat de verwachte omzet stijging van 5 procent is omgeslagen in een daling van 2,4 procent tot 10,8 miljard euro.

De operationele marge zou dichter bij 4 procent van de omzet liggen dan 6 procent. De de vrije kasstroom is naar schatting veranderd in een daling van 420 miljoen euro.

De tweede winstwaarschuwing binnen zeven maanden komt vlak nadat Rodolphe Belmer als CEO bij Atos aan de slag is gegaan. Hij meldt: “Ik kwam vorige week bij het bedrijf, op het moment dat de cijfers werden verzameld en geconsolideerd. De huidige stand van financieel inzicht brengt ons bij de verplichting om vandaag een winstwaarschuwing af te geven vanwege de grote afwijking in de financiële KPI's. De meeste items die aan deze ernstige kloof ten grondslag liggen, zijn echter eenmalig. Met name het grote gat in de vrije kasstroom komt voornamelijk voort uit werkkapitaal. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf over de nodige middelen en alle talenten beschikt om een snelle ommekeer te bewerkstelligen. In dit kader zal ik eind februari een nieuwe organisatie presenteren aan de Raad van Bestuur en in het tweede kwartaal een plan dat de drijvende krachten achter deze ommekeer en de focus op winstgevende groei en waardecreatie zal aantonen.”

Terug naar nieuws overzicht