IGEL OS beschikbaar op HP thin clients

IGEL OS beschikbaar op HP thin clients

23-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

IGEL OS beschikbaar op HP thin clients

IGEL, leverancier van een besturingssysteem voor cloudgebaseerde werkomgevingen, gaat een wereldwijde overeenkomst aan met HP. Als onderdeel hiervan is IGEL OS beschikbaar op verschillende thin clients van HP. Dit geeft organisaties de beschikking over cloudgebaseerde werkomgevingen voor het nieuwe Work- from-Anywhere (WFx)-tijdperk.

Samen willen IGEL en HP-eindgebruikers meer keuzeopties bieden met in de praktijk bewezen thin clients van HP waarop het IGEL OS draait. Dit op Linux gebaseerde beheerde besturingssysteem voor endpoints biedt toegang te bieden tot digitale workspaces in elke cloud. Ter vereenvoudiging van de inkoop, implementatie en ondersteuning van de volgende generatie thin clients biedt HP-klanten nu de optie van een in de fabriek geïnstalleerd IGEL OS op de HP t430, t540 en t640. Deze thin clients zijn per direct verkrijgbaar via kanaalpartners en distributeurs van HP in alle delen van de wereld.

Meer capaciteit en keuzevrijheid

“De wereldwijde samenwerking met HP is een belangrijke mijlpaal voor IGEL. Dit stelt ons in staat om meer capaciteit en keuzevrijheid te bieden aan gebruikers van thin clients en cloudgebaseerde workspaces”, zegt Jed Ayres, de CEO van IGEL. “Dankzij onze wereldwijde afstemming en gezamenlijke investeringen in personeel kunnen organisaties van elke omvang een beroep doen op een combinatie van de hardware van HP en de innovatieve software van IGEL. Dit resulteert in een verbeterde ervaring van eindgebruikers door hen naadloze en veilige toegang te bieden tot bedrijfskritische applicaties in de cloud. De certificering van het IGEL OS door HP voor zijn t430-, t540- en t640-platforms biedt meer keuzeopties voor organisaties die op zoek zijn naar een veilige en krachtig presterende oplossing voor hun end user computing-omgeving.”

“De behoefte aan krachtige en veilige PC’s die de productiviteit en samenwerking vooropstellen is groter dan ooit”, zegt Alex Thatcher, directeur van de Cloud Client Group van HP Inc. “HP wil gebruikers in alle delen van de wereld de mogelijkheid geven het heft in eigen handen te nemen. Hiervoor biedt het een uitgebreid aanbod van veilige, krachtige presterende thin clients voor cloud computing, virtual desktop infrastructure en andere toepassingen. Onze samenwerking met IGEL toont ons streven om gebruikers de keuze te bieden uit innovatieve oplossingen die aansluiten op hun behoeften rond hybride werken.”

Work-from-Anywhere-omgevingen ondersteunen

“Zowel IGEL als HP maken al lang deel uit van onze strategie om onze end-user computing-activiteiten verder te ontwikkelen en ons klantenbestand in de Benelux-regio uit te breiden. Nu de markt snel verandert, gedreven door de wereldwijde pandemie, zijn we op beide bedrijven gaan vertrouwen om onze klanten cloudgebaseerde computeroplossingen voor eindgebruikers te bieden die veilige en duurzame connectiviteit, samenwerking en bedrijfscontinuïteit bevorderen. We zijn erg blij om te zien dat IGEL en HP nu investeren in een gezamenlijke oplossing die onze klanten meer keuzevrijheid geeft bij het ondersteunen van de huidige Work-from-Anywhere-omgevingen”, aldus Mirjam van Dam, Business Unit Manager IGEL bij Techdata.

“Ons meest recente onderzoek wijst erop dat de groei van virtual desktop interface (VDI) op het punt staat om in een stroomversnelling te komen”, zegt Linn Huang, vice president Devices & Displays bij IDC Research. “Veel organisaties zijn snel overgestapt op hybride werkmodellen. Dit maakt flexibiliteit tot een topprioriteit voor het ontwerp van moderne IT-oplossingen. Hierdoor zullen thin clients en digitale workspaces op hun beurt een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor bedrijven.”

Vraag vanuit gezamenlijke klanten

IGEL en HP zijn een samenwerking aangegaan in reactie op de vraag van diverse gezamenlijke klanten, waaronder grote zorgretailers, zorginstellingen en banken, die in de praktijk al met een combinatie van hun technologie werken. Het test- en validatieproces werd uitgevoerd in het kader van de deelname van HP aan het IGEL Ready-programma op het niveau van Strategic Platform Partner. De twee bedrijven werken daarnaast samen aan de wereldwijde levering en ondersteuning van de geïntegreerde oplossingen.

Het ecosysteem van het in juli 2020 opgerichte IGEL Ready-programma omvat nu meer dan 100 technologiepartners die hardware, software en randapparatuur ontwikkelen. Hun producten zijn gevalideerd voor gebruik in combinatie met het IGEL OS. HP is de eerste partner op het nieuwe IGEL Ready Strategic Platform-niveau, dat alleen op basis van een uitnodiging aan deelnemers wordt aangeboden. De nieuwe geïntegreerde oplossingen laten zien hoe IGEL-bedrijven helpt met het verbeteren van de eindgebruikerservaring in het Work-from-Anywhere-tijdperk.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud