Open Dutch Fiber combineert COCON met GRIDSZ platform

03-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Open Dutch Fiber combineert COCON met GRIDSZ platform

Open Dutch Fiber gaat werken met de software van Speer IT uit Baarn. COCON is een asset-registratiesysteem voor glasvezelnetwerken. GRIDSZ is onlangs door de joint venture van Speer IT en Infodation gelanceerd op de Nederlandse markt. Het platform ondersteunt de administratieve processen rondom de aanleg van glasvezelnetwerken.

De inzet van COCON waarborgt volgens Open Dutch Fiber de correcte, complete en eenduidige registratie van netwerken. De kleinste details blijven inzichtelijk voor Open Dutch Fiber. Daarmee ondersteunt COCON het hele proces van plannen, documentatie, aanleg, storingen en capaciteit. Ook andere bedrijven actief in de glasvezeluitrol, waaronder Eurofiber, werken met COCON van Speer IT.

Open Dutch Fiber gaat ook gebruik maken van GRIDSZ, dat de administratieve processen rondom de aanleg, de levering en de verkoop van glasvezelnetwerken ondersteunt. Dit onlangs door Speer IT en Infodation, gelanceerde platform is volledig geïntegreerd met COCON. Het is een centraal platform dat aanbieders op het gebied van de aanleg, het beheer en diensten van glasvezelnetwerken koppelt.

Open Dutch Fiber is eerder dit jaar van start gegaan en heeft als doel binnen vijf jaar één miljoen woningen aan te sluiten op haar glasvezelnetwerk. Hierbij richt Open Dutch Fiber zich met name op de tot nu toe hierin achtergebleven stedelijke gebieden. Momenteel wordt er in onder andere Utrecht, Haarlem, Ridderkerk en Zoetermeer gewerkt aan de aanleg van glasvezel. T-Mobile is de eerste partner voor de levering van diensten over het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber.

Terug naar nieuws overzicht