Kaspersky neemt Brain4Net over

27-10-2021
Deel dit artikel:

Kaspersky neemt Brain4Net over

Cybersecuritybedrijf Kaspersky neemt opkomend bedrijf Brain4Net over. De organisatie heeft oplossingen en diensten ontwikkeld om ondernemingen en service providers te helpen moderne technologieën, zoals Software-Defined Wide-Area Network (SD-WAN) en Network Functions Virtualization (NFV), aan te passen aan de bestaande netwerkinfrastructuur. Het team van Brain4Net treedt toe tot het bedrijf en gaat bijdragen aan de groei van Kaspersky's netwerksecuritystrategie, een Secure Access Service Edge (SASE) en geëvolueerd XDR-aanbod.

Volgens IDC bedragen de wereldwijde uitgaven voor de cloud tegen 2025 naar verwachting 1,3 biljoen dollar. In deze context, versneld door de pandemie en de impact ervan op externe werknemers, wordt het voor organisaties moeilijk om hun gedistribueerde infrastructuren te beheren en te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen. SD-WAN stelt teams in staat deze uitdaging te overwinnen door efficiënt beheer te bieden en het gebruik van beveiligingsfuncties voor de bescherming van de gehele infrastructuur te vereenvoudigen.

Vooruit met een SASE-aanbod

Werken op afstand gecombineerd met grote hoeveelheden data en verkeer tussen publieke cloud-diensten en kantoren en datacenters dicteren de behoefte aan onmiddellijke, stabiele en veilige toegang voor gebruikers, ongeacht hun locatie. Dit heeft geleid tot een nieuw netwerksecurityconcept, door Gartner aangeduid als SASE, dat security en connectiviteit samenbrengt zoals vereist.

Door de overname van Brain4Net wil Kaspersky een volledig nieuw SASE-aanbod op de markt brengen als een unified platform dat Kaspersky's security-oplossingen en technologieën combineert met Brain4Net's netwerkorkestratie, beheermogelijkheden en expertise. Door deze strategische overname is Kaspersky in staat om haar zakelijke klanten zowel security- als connectiviteitsdiensten aan te bieden.

In het bijzonder omvat Kaspersky's toekomstige SASE-aanbod een cloud access security broker (CASB), cloud secure web gateway (SWG), cloud workload protection platform (CWPP), cloud security posture management (CSPM), zero trust network access (ZTNA) en andere diensten.

Evolutie van Kaspersky XDR

Bestaande security-oplossingen bieden mogelijk geen holistische aanpak voor het opsporen en verhelpen van geavanceerde bedreigingen. Integratie van netwerktools van derden in Extended Detection and Response (XDR)-klasse oplossingen van endpointsecurity-leveranciers alleen biedt onvoldoende zicht op en onderzoeksmogelijkheden naar incidenten die zich binnen bedrijfsomgevingen voordoen.

Deze overname stelt Kaspersky ook in staat om zijn bestaande oplossingen te ontwikkelen tot volledige Extended Detection and Response (XDR). SASE biedt duidelijke voordelen voor XDR, waaronder de mogelijkheid om telemetrie van netwerkverkeer te verzamelen, een aanval overal aan de rand en in het netwerk te stoppen, en orkestratie en beheer te vereenvoudigen dankzij één controlepunt via SASE.

AI-gebaseerde detectie en auto-respons logica

Het nieuwe XDR-aanbod op basis van een cloud-native EDR-oplossing biedt zichtbaarheid en functionaliteit bieden voor AI-gebaseerde detectie en auto-respons logica over alle endpoints en het netwerk. Kaspersky XDR biedt een breed scala aan geautomatiseerde responsscenario's voor incidenten (van het blokkeren van de uitvoering van een bestand op een endpoint tot het blokkeren van bepaalde netwerksegmenten of interne infrastructuur voor bepaalde gebruikers of typen gebruikers), samen met tools voor netwerksegmentatie.

Bovendien biedt Kaspersky XDR een unified server-architectuur en gecentraliseerd beheer bieden vanuit één webconsole. Klanten zijn in staat om alle populaire entry points voor potentiële bedreigingen te controleren en betrouwbaar te beschermen: netwerk, webverkeer, e-mail, werkstations, servers en virtuele machines. Door de samenwerking tussen het XDR-platform en SASE kunnen bedrijven een zero-trust-strategie implementeren. Naast de ingebouwde geavanceerde technologische detectie en analyse geet het platform toegang tot threat intelligence, die voortdurend wordt bijgewerkt en gevalideerd door vooraanstaande Kaspersky-experts.

Een ecosystem voor corporate security

Deze componenten gaan een integraal onderdeel vormen van het enkele ecosysteem dat Kaspersky's visie is op de toekomst van zakelijke cybersecurity. Het centrale element van dit ecosysteem is het Kaspersky Open Single Management Platform. Het wordt een enkel cloud-native technologisch platform om Kaspersky XDR op te bouwen en maakt gebruik van een deployment model agnostic architectuur. Op deze manier kan het platform gebruikt worden in de publieke cloud, private cloud of zelfs on-premises.

Andrey Efremov, Chief Business Development Officer bij Kaspersky: “We zijn verheugd onze krachten te bundelen met het getalenteerde team van Brain4Net, dat al volwassen technologieën en diensten van wereldklasse heeft ontwikkeld voor netwerkorkestratie en -controle. Ik heb er alle vertrouwen in dat hun kennis en ervaring, gecombineerd met Kaspersky's meest bekroonde security-technologieën en erkende expertise op het gebied van bedreigingen, perfect zullen passen bij onze visie op corporate security, terwijl nieuwe producten securityfunctionarissen zullen helpen om bedreigingen sneller op te sporen, te onderzoeken en te herstellen, waardoor de gemiddelde reactietijd wordt verkort.”

Max Kaminskiy, CEO en co-founder van Brain4Net voegt toe: “We kijken er naar uit ons aan te sluiten bij het Kaspersky-team. De uitrol van SD-WAN-technologie vereist een sterk bedrijfsscenario, en dat is de reden waarom we samenwerken met Kaspersky XDR. De keuze van Brain4Net voor deze technologieën bevestigt het hoge niveau van de producten en competenties van het bedrijf. Samen zetten we ons in om de wereld veiliger en comfortabeler te maken.” 

Terug naar nieuws overzicht
Security