Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
14-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

GovTech Summit Den Haag belicht digitale transformatie overheden

De GovTech Summit is in Den Haag van start gegaan waar diverse sprekers ingaan op de digitale transformatie van Europese overheden. Het event wordt georganiseerd door PUBLIC, een Europees technologiebedrijf met focus op de overheid, in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Gemeente Den Haag en haar Convention Bureau. Dutch IT Channel is media partner en maakt enkele video reportages. In de eerste reportage opent PUBLIC ceo Daniel Korski het event en komen sprekers Nikolai Astrup, Syma Cullasy-Aldridge, Simon Bushell, Richard Hardiman, Ulrich Scharf en anderen in beeld.

De hybride GovTech Summit-editie van dit jaar - 'Build Back Digital' - biedt toegang tot enkele van de meest prominente politieke en publieke figuren die de digitale transformatie van Europa in de publieke sector leiden. Deskundige sprekers zijn onder meer staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops; Burgemeester van Den Haag, Jan Van Zanen; TechLeap Startup Envoy Constantijn van Oranje en de Estse premier Kaja Kallas.

Er worden diverse onderwerpen besproken. Van het aanpakken van klimaatproblemen en het stimuleren van burgerbetrokkenheid tot het verbeteren van gezondheidsdiensten en het opnieuw ontwerpen van onze steden. De sprekers zullen dit jaar inzicht geven in hoe technologie regeringen kan helpen om universelere, toegankelijkere en inclusievere samenlevingen in heel Europa te creëren.

Met een van Europa's toonaangevende startup- en venture-ecosystemen, een sterke afkomst in slimme steden en een nationale neiging tot innovatie, is Nederland een leider in GovTech, waardoor het de perfecte gastheer is voor de Summit van dit jaar. Als internationale stad van vrede en recht en de thuisbasis van zoveel overheidscontacten en onderzoekscentra, is Den Haag het natuurlijke centrum.

Panel

Om het unieke Nederlandse karakter van dit jaar te benadrukken, zal de Summit een speciaal panel omvatten dat zich richt op "The State of GovTech in The Netherlands". Dit panel zal een diverse groep leiders en innovators in de Nederlandse GovTech-markt samenbrengen, variërend van ministers tot oprichters van GovTech-startups, om een discussie op gang te brengen over de huidige staat van de Nederlandse GovTech-markt. Ter ondersteuning van de missie om Nederland te ontwikkelen als wereldleider voor GovTech, zal dit panel onderzoeken hoe de overheid, investeerders en innovators kunnen samenwerken om de Nederlandse GovTech-markt vooruit te helpen.

Daniel Korski, ceo en mede-oprichter van PUBLIC: “Nederland heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van hoogwaardige openbare dienstverlening en hun openheid voor innovatie belichaamt veel van de voorwaarden voor een sterke GovTech-sector. Daarom zijn we trots om dit jaar samen te werken met de gemeente Den Haag en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de GovTech Summit. De 2021-top is vooral uniek en biedt Europese GovTech-vertegenwoordigers de kans om samen te komen en te bespreken hoe we het beste kunnen voldoen aan de kernuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd in de nasleep van COVID-19.”

Jan Van Zanen, burgemeester van Den Haag, merkte op: “De gemeente Den Haag is verheugd om gastheer te zijn van en samen te werken met The GovTech Summit. We kijken ernaar uit om deze opmerkelijke bijeenkomst van politieke functionarissen, tech-innovators en investeerders in oktober in onze stad te verwelkomen.”

Als u geïnteresseerd bent om als virtuele deelnemer deel te nemen aan de Summit, kunt u zich hier registreren voor uw gratis pas: https://www.govtechsummit.eu/register.

Terug naar video overzicht
Digitale Transformatie