Ericsson breidt MIMO-portfolio met lichtgewicht radio voor 5G mid-band

23-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Ericsson breidt MIMO-portfolio met lichtgewicht radio voor 5G mid-band

Ericsson breidt zijn Massive MIMO-portfolio uit met een ultralichtgewicht antenne-geïntegreerde radio AIR 3268. Die moet eenvoudiger en efficiëntere 5G-midband-implementaties in dichtbevolkte stedelijke en voorstedelijke gebieden mogelijk maken.

Met 12 kg en 23 liter is de AIR 3268 volgens Ericsson de lichtste en kleinste Massive MIMO-radio in de sector. Hij weegt zo'n 40 kilo minder dan eerdere generaties, waardoor installatie niet alleen op torens en daken, maar ook op palen en muren mogelijk is. De AIR 3268 heeft een uitgangsvermogen van 200 W, 32 transceivers en passieve koeling.

De nieuwste radio van Ericsson is verder zo'n 10 procent energiezuiniger dan de eerdere generatie, wat het totale extra stroomverbruik verlaagt bij de introductie van 5G op mid-band. Het toestel ondersteunt ook Ericsson's Massive MIMO-architectuur en Uplink Booster-functionaliteiten. 

Versnelde inzet 5G-mid-band

 De radio moet helpen om de inzet van 5G mid-band te versnellen voor communicatieserviceproviders die de capaciteit, dekking, snelheden en mobiele ervaringen voor hun abonnees willen vergroten, aldus de Zweedse netwerkaanbieder.

 Ericsson heeft AIR 3268 ontwikkeld in samenwerking met de Britse operator BT om diens 5G-uitdagingen aan te pakken. Met zijn grootte en gewicht vereenvoudigt de AIR 3268 upgrades en nieuwe site-acquisities, zelfs op locaties waar de footprint een uitdaging kan zijn. Hij ondersteunt ook de minibeugel van Ericsson, wat zorgt voor een lager totaalgewicht en eenvoudigere installatie.

Verbeterde dekking en gebruikservaring

AIR 3268 maakt deel uit van de familie van ultralichtgewicht radio's die Ericsson in februari lanceerde. Net als de rest van de Massive MIMO-radio's van het bedrijf, is het ontworpen met Ericsson Silicon, wat realtime kanaalschatting en ultraprecieze beamforming biedt die de dekking en gebruikerservaring verbetert. Ericsson biedt ook geoptimaliseerde site-producten met geïntegreerd transport voor dichtbevolkte stedelijke gebieden als onderdeel van zijn transport- en site-productenportfolio.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

mobiliteit, 5G