IDC: sterke vraag naar Big Data en Analytics toepassingen

19-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IDC: sterke vraag naar Big Data en Analytics toepassingen

Volgens een nieuwe update van de Worldwide Big Data en Analytics-uitgavengids (BDA) van onderzoeksbureau IDC zullen de BDA-uitgaven de komende vijf jaar toenemen naarmate de wereldeconomie herstelt van de COVID-19-pandemie. Het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) voor de wereldwijde BDA-uitgaven in de prognoseperiode 2021-2025 zal 12,8% bedragen.

"Terwijl leidinggevenden oplossingen zoeken om betere, snellere beslissingen mogelijk te maken, zien we relatief gezonde BDA-uitgaven in alle sectoren. Het benutten van gegevens voor inzichten in alles, van interne bedrijfsvoering tot het klanttraject, is top of mind en van strategisch belang", zegt Jessica. Goepfert, programma vice president, Customer Insights and Analysis. "Bedrijven in de professionele dienstverlening gebruiken bijvoorbeeld Big Data en analyses om hun 360-graden klant- en klantbeheerinspanningen te ondersteunen, evenals geavanceerde projectbeheerinitiatieven. Banken gebruiken BDA-oplossingen om de onboarding van klanten te verbeteren en tegelijkertijd de bedrijfsvoering te automatiseren. operaties en het opsporen en voorkomen van fraude. Zelfs langzamer bewegende industrieën zoals de bouw zijn begonnen met het stimuleren van investeringen in uitgebreide supply chain-planning en onderling verbonden en collaboratieve werkruimten."

De sectoren die momenteel de grootste investeringen doen in big data- en analyseoplossingen zijn het bankwezen, specialistische productie en professionele diensten. Gecombineerd zullen deze drie industrieën in 2021 een derde van alle BDA-uitgaven voor hun rekening nemen. De volgende drie industrieën - procesproductie, telecommunicatie en federale / centrale overheid - zullen dit jaar samen bijna 47 miljard dollar aan uitgaven opleveren. Hoewel de telecommunicatie-industrie de snelste groei in BDA-uitgaven zal zien gedurende de vijfjarige prognose, wordt verwacht dat op één na alle van de 19 industrieën die in de Uitgavengids worden behandeld, een groei met dubbele cijfers zullen realiseren.

Meer dan de helft van alle BDA-uitgaven in 2021 gaat naar services, waarbij IT-services goed zijn voor meer dan 85 miljard dollar van het totaal en zakelijke services die de rest uitmaken. Het op een na grootste deel van de BDA-uitgaven dit jaar zal software zijn, met investeringen van in totaal 82 miljard dollar. Bijna de helft van dit totaal gaat naar drie soorten applicaties: End-User Query, Reporting en Analysis Tools, relationele datawarehouses en niet-relationele analytische datastores. De rest wordt verdeeld over de 13 resterende softwarecategorieën. Software zal ook het snelst groeiende segment van BDA-uitgaven zijn met een CAGR van 15,1% over vijf jaar.

"In tegenstelling tot veel andere gebieden van de markt voor IT-services, bleven big data- en analyseservices in 2020 groeien, omdat organisaties vertrouwden op data-inzichten en intelligente automatiseringsoplossingen om de COVID-19-pandemie te overleven", zegt Jennifer Hamel , onderzoeksmanager, Analytics en Intelligent Automatiseringsdiensten . "De volgende fase van digitale veerkracht zal leiden tot meer investeringen in diensten om zowel slepende als nieuwe uitdagingen met betrekking tot enterprise intelligence-initiatieven aan te pakken."

Geografisch gezien zijn de Verenigde Staten de grootste markt met dit jaar meer dan 110 miljard dollar aan BDA-uitgaven. Japan en China zijn de volgende twee grootste markten met een verwachte BDA-uitgaven van respectievelijk 12,4 miljard en 11,9 miljard dollar. Het Verenigd Koninkrijk is het enige andere land dat dit jaar naar verwachting meer dan 10 miljard dollar aan BDA-uitgaven zal overschrijden. Argentinië zal naar verwachting de snelste groei in BDA-uitgaven zien gedurende de prognoseperiode met een CAGR van vijf jaar van 21,2%. China's CAGR van 20,1% zal het in staat stellen om tegen het einde van de voorspelling de op een na grootste markt te worden.

Terug naar nieuws overzicht