Nokia levert DELTA Fiber optisch transportnetwerk

Nokia levert DELTA Fiber optisch transportnetwerk

Nokia levert DELTA Fiber optisch transportnetwerk

09-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Nokia levert DELTA Fiber optisch transportnetwerk

Nokia is door DELTA Fiber geselecteerd om een next generation optisch transportnetwerk te leveren, gebaseerd op 400G-golflengten, om het toegenomen verkeer van DELTA Fiber en de verdere uitbreiding van de FTTH-uitrol aan te kunnen. Het hoge-capaciteitsnetwerk moet de klanten van DELTA Fiber een verbeterde servicekwaliteit en snelheden bieden. Bovendien maken snelheden van 400 Gbit/s en hogere golflengten een vereenvoudigd netwerk mogelijk dat de operationele en kostenefficiëntie verhoogt.

Om snel diensten aan zijn klanten te kunnen leveren, de totale eigendomskosten van het netwerk te verlagen en de levenscyclus van het netwerk te verlengen, zal DELTA Fiber de Nokia 1830 Photonic Service Switch-platforms gebruiken, gebaseerd op Nokia's Photonic Service Engine-technologie. Dit ondersteunt de implementatie door DELTA Fiber van een nieuw Dense Wavelength Division Multiplexing-netwerk.

Hierin is Nokia's brede familie van herconfigureerbare optische add-drop-multiplexers opgenomen, waardoor geoptimaliseerde kern- en metrotoepassingen het hele land kunnen bestrijken. De bouw van het kernnetwerk is momenteel aan de gang om 19 locaties te ondersteunen en zal worden gevolgd door de uitrol van metrolocaties, die ongeveer 75 locaties beslaan.

Bredere samenwerking

De overeenkomst maakt deel uit van een bredere samenwerking met DELTA Fiber ter ondersteuning van zijn uitbreidingsplannen, waaronder Nokia dat ook XGS.PON-toegangsnetwerken en apparatuur voor klanten levert. DELTA maakte vorige week bekend de komende jaren 2 miljard euro te investeren in aanleg van de nieuwste generatie glasvezel, XGS-PON, door heel Nederland. Het bedrijf wil doorgroeien naar 2 miljoen glasaansluitingen voor huishoudens en bedrijven in 2025, met veel hogere snelheden dan nu beschikbaar zijn.

Nokia's schaalbare optische transportnetwerk zal John Wittekamp, CTO bij DELTA Fiber, een cruciale rol spelen om DELTA Fiber in staat te stellen mee te groeien met huidige en toekomstige behoeften van klanten. Met bijna een verdubbeling van het verkeer per jaar, hebben we ons een agressief doel gesteld om FTTH in het komende decennium uit te rollen. Het nieuwe netwerk zal voldoen aan de vereisten van exponentiële verkeersgroei zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid en veerkracht van het netwerk."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

netwerk, deal