Kafka data specialist Confluent doet succesvolle beursgang

26-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Kafka data specialist Confluent doet succesvolle beursgang

Confluent, een Amerikaans open source gebaseerde big data-bedrijf dat is opgericht door drie LinkedIn Engineers onder leiding van Jay Kreps, heeft zijn een beursgang op de Nasdaq met succes afgerond. Confluent aandelen beginnen met een startprijs van 44 dollar, waardoor de marktwaardering nu rond tien miljard dollar ligt.

Confluent biedt eenn source Apache Kafka real-time berichtentechnologie, onder andere voor Stream Analytics dat directe toegang biedt tot belangrijke business intelligence-inzichten door middel van realtime gegevensverkenning.

Kafka is gebouwd om alle gegevens die door een bedrijf stromen te verwerken en dit in bijna realtime te doen. Kafka wordt vaak gebruikt als een centrale opslagplaats van streams, waar gebeurtenissen gedurende een tussenliggende periode in Kafka worden opgeslagen voordat ze naar een andere locatie in een datacluster worden gerouteerd voor verdere verwerking en analyse. Kafka onder andere gebruikt door financiële dienstverleners om creditcardfraude te verminderen. Confluent biedt ook technisch advies en training als een service.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Big Data, data