Het juiste gereedschap voor de juiste klus

31-05-2021
Deel dit artikel:

Het juiste gereedschap voor de juiste klus

Technici benutten uiteenlopende ontwerp- en productie-applicaties met verschillende computervereisten. Voor organisaties die hardware voor workstations aankopen, is het niet ongebruikelijk om één enkele configuratie aan te schaffen zonder rekening te houden met de behoeften van individuele gebruikers. Deze 'one size fits all'-benadering mag dan de besluitvorming op IT-gebied vergemakkelijken, maar het kiezen van de verkeerde verwerkingscapaciteit kan leiden tot productiviteitsverlies en een slecht rendement.

TopBanner01.jpg

In hun overwegingen voor een workstationprocessor behoren bedrijven een optie te kiezen die de prestatiebottlenecks van de belangrijkste taken in de workflow van een gebruiker het best het hoofd weet te bieden. Taken met een lichte vorm van multi-threading, zoals 3D-modellering en -design, prefereren processors met een hogere kloksnelheid/IPC, terwijl de prestaties van taken met een hogere mate van multi-threading, zoals generatief design en rendering, profiteren van veel CPU-kernen. Andere taken zoals simulatie kunnen voor hun prestaties afhankelijk zijn van de geheugencapaciteit, de hoeveelheid L3-cache en/of de geheugenbandbreedte en deze kenmerken kunnen fors variëren afhankelijk van de processor die u kiest.

BEDRIJFSPRIORITEIT EN PRESTATIEPRIORITEIT

Organisaties en IT-besluitvormers geven de ene specifieke CPU-functie mogelijk meer prioriteit dan een andere. In dit artikel willen we dit voor gebruikelijke workflowtaken benaderen vanuit het standpunt van een bedrijfsprioriteit en prestatieprioriteit. Processors met bedrijfsprioriteit leveren wat prestatiekenmerken in voor veiligheid, beheersbaarheid en betrouwbaarheidsfuncties op bedrijfsniveau. Processors met prestatieprioriteit zijn bestemd voor gebruikers die gewoon zo snel mogelijk willen werken en prioriteit geven aan de prestaties van hun primaire taak in de workflow. Deze benadering zorgt voor enig overlap, zoals we hieronder zullen toelichten.

UITGEBREID WORKSTATIONAANBOD

Met zijn opleving in de markt voor workstations heeft AMD nu het meest complete en best presterende aanbod van workstationprocessors in zijn geschiedenis. Hoewel AMD een beknopte selectie processors van workstationklasse onderhoudt, willen we het volledige portfolio doornemen, de voordelen van elke processorfamilie bespreken en uitleggen hoe ze kunnen helpen om de gebruikelijke bottlenecks van technische workflows te verlichten.

Gebruikers van workstations kunnen kiezen uit drie AMD-processorfamilies, elk met hun eigen unieke kenmerken die u helpen het maximale uit uw professionele designtools te halen.

Afbeelding2.jpg

3D-MODELLERING EN -DESIGN

Onderdelen tekenen en interactie met modellen in 3D-CAD-software zijn single-threaded of licht multi-threaded taken. De frequentie of kloksnelheid van de CPU in combinatie met de IPC heeft voor deze taak een significante invloed op de responsiviteit van applicaties en de productiviteit van de eindgebruiker.

Bedrijfsprioriteit:

Bedrijven en IT-besluitvormers die meer prioriteit geven aan beheersbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheidsfuncties dan aan ruwe prestaties, zullen profiteren van AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors met AMD PRO-technologieën. De 16-core AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO 3955WX is een uitstekende keuze voor 3D-CAD-werk met een maximale boostkloksnelheid van 4,3 GHz4 en volop extra cores voor multitasken.

Prestatieprioriteit:

Bent u op zoek naar prestaties? De AMD Ryzen™ 5000 Series-processors zijn perfect voor licht multi-threaded designtaken, waarbij de Ryzen™ 7 5800X een uitstekende keuze is met (op het moment van schrijven) de beste prestaties in diverse CAD-designtools.¹ De Ryzen™ 9 5950X-vlaggenschipprocessor is een andere fantastische optie met de hoogste boostkloksnelheid (4,9 GHz) van alle AMD Ryzen™-processors, evenals 16 cores, perfect voor gebruikers die een mix van 3D-modellering en andere multi-threaded taken als rendering of generatief ontwerp voor ogen hebben.

GENERATIEF ONTWERP

Creo_GSD_8.jpg

Software gebruiken om herhaaldelijk designopties te genereren op basis van specifieke lasten en beperkingen, is een intensief verwerkingsproces dat kan worden versneld op workstations met veel CPU-cores.

SIMULATIE

DM_Simulation.jpg

CAE-taken als computationele vloeiende dynamiek en eindige-elementenanalyse zijn multi-threaded, wat betekent dat de oplossingstijden van simulaties gereduceerd kunnen worden op systemen met meer CPU-cores. Dat maakt de 64-core AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO 3995WX- en de 32-core Threadripper™ PRO 3975WX-processors ideaal voor deze taken.

Bovendien zijn CAE-simulatietools gevoelig voor geheugenbandbreedte, dus hoe meer geheugenkanalen worden ondersteund door de workstation-CPU, hoe beter. Om deze reden zijn AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors, met 8 geheugenkanalen en AMD PRO-technologieën, de beste keuze, vanuit het standpunt van zowel bedrijfs- als prestatieprioriteit.

Bedrijfsprioriteit:De 64-core AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO 3995WX- en de 32-core Threadripper™ PRO 3975WX-processors zijn uitstekende keuzes voor generatieve ontwerptaken, waarbij is aangetoond dat de 64-core 3995WX tot 44% sneller is dan twee concurrerende 28-core processors.² Naast de leidende prestaties binnen hun klasse beschikken Threadripper™ PRO-processors ook over de bovengenoemde AMD PRO-technologieën, zodat IT-organisaties kunnen vertrouwen op moderne beveiligingsfuncties en beheermogelijkheden op bedrijfsniveau.

Een ander voordeel van Threadripper™ PRO-processors is de grote geheugencapaciteit die het platform ondersteunt voor projecten die te maken hebben met zeer grote datasets.

Prestatieprioriteit:
Met de 64-core AMD Ryzen™ Threadripper™ 3990X- en de 32-core 3970X-processors beschikken de derde generatie AMD Ryzen™ Threadripper™-processors ook over enorme hoeveelheden cores. Hoewel deze processorfamilie niet voorzien is van AMD PRO-technologieën, bieden de derde generatie AMD Ryzen™ Threadripper™-processors iets hogere boostkloksnelheden in vergelijking met Threadripper™ PRO-processors. Dat gezegd hebbende, gebruikers wensen mogelijk hun eigen tests te draaien om te bevestigen dat de hogere kloksnelheid van de derde generatie AMD Ryzen™ Threadripper™-processors zich bij hun specifieke projecten vertaalt in verbeterde prestaties, omdat de relatief kleinere geheugenvoetafdruk mogelijk een grotere invloed heeft op de prestaties.
AMD Ryzen™ 5000 Series-processors zijn eveneens een uitstekende keuze voor gebruikers die de maximale prestaties willen behouden bij traditioneel 3D-ontwerp met maximaal 16 cores om generatieve ontwerptaken te versnellen.

RENDERING

AdobeStock_328190437.jpeg

Van Luxion KeyShot tot Chaos V-Ray, CPU-rendering voor productvisualisatie is een bekend multi-threaded proces. Moderne rendering-engines profiteren doorgaans van alle beschikbare CPU-cores in uw systeem, dus processors met een hoger aantal cores zijn beter.

Bedrijfsprioriteit:
De 64-core AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO 3995WX- en de 32-core Threadripper™ PRO 3975WX-processors zijn uitstekende keuzes voor rendering-taken, waarbij is aangetoond dat de 64-core Threadripper™ 3995WX-processor tot 2,4x sneller is in KeyShot dan de concurrerende 28-core Intel Xeon W-3275-processor 3. Zoals hierboven beschreven, zijn alle AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors voorzien van AMD PRO-technologieën die helpen data te beveiligen en systemen op afstand te beheren.

Prestatieprioriteit:
Derde generatie AMD Ryzen™ Threadripper™-processors hebben een iets hogere boostkloksnelheid in vergelijking met Threadripper™ PRO-processors, en de 64-core 3990X- en de 32-core 3970X-processors zijn uitstekende opties voor rendering. Dat gezegd hebbende, sommige rendering-engines profiteren mogelijk van extra geheugenkanalen, waardoor de Threadripper™ PRO een betere optie is.

Meer informatie over Ryzenª Threadripper PRO: https://www.amd.com/en/processors/ryzen-threadripper-pro

Meer informatie over Ryzenª Threadripper: https://www.amd.com/en/processors/threadripper-creators

Meer informatie over Ryzen 5000 Series: https://www.amd.com/en/processors/ryzen-for-creators

Meer informatie over AMD PRO-technologie‘n: https://www.amd.com/en/technologies/pro-technologies

Juridisch

1. R5K-004: Test door AMD Performance Labs per 01-09-2020 met een Ryzen 5950X-processor versus een Core i9-10900K geconfigureerd met NVIDIA GeForce GTX 2080 Ti-videokaart, Samsung 860 Pro SSD, 2x 8 GB DDR4-3600, Windows 10 en een Noctua NH-D15s-processorkoeler. Single-core-prestaties ge‘valueerd met Cinebench R20 1T-benchmark. Resultaten kunnen afwijken. R5K-004 2. Gebaseerd op tests door AMD Performance Labs op 17 juni 2020, gebruikmakend van Creo Generative Design om het AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX-referentiesysteem te testen versus twee (2) Intel Xeon Platinum 8280-processors. Resultaten kunnen afwijken. CPP-40 3. Gebaseerd op tests door AMD Labs van 17 juni 2020, gebruikmakend van Luxion KeyShot om de prestaties van een AMD Ryzen Threadripper Pro 3995WX-referentiesysteem te meten versus een Intel Xeon W-3275-processor. Resultaten kunnen afwijken. CPP-50 4. De maximale boost van AMD Ryzen-processors is de maximale frequentie die kan worden behaald door ŽŽn enkele core op de processor tijdens het uitvoeren van een single-threaded werklast met abrupte pieken. De maximale boost hangt af van verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: koelpasta; systeemkoeling; moederbordontwerp en BIOS; de nieuwste AMD-chipsetdriver; en de laatste OS-updates. GD-150.

Terug naar nieuws overzicht