Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/virtual/cms.210.aveqimedia.nl/aveqcms10.php(1769) : eval()'d code on line 1409
Scale Computing zorgt voor schaalbaar IT-platform

Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
28-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Scale Computing zorgt voor schaalbaar IT-platform

Het Amerikaanse bedrijf Scale Computing timmert hard aan de weg in de markt voor hyper converged infrastructure (HCI). In het Gartner Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure Software (december 2020) wordt Scale gekarakteriseerd als een niche speler. Dit neemt niet weg dat ze sinds de oprichting in 2008 een steeds prominentere rol in de markt opeisen. Moderator Danny Frietman spreekt in deze Dutch IT Channel Studio Talkshow met Johan Pellicaan, vice president en managing director van Scale Computing EMEA, over de recente ontwikkelingen rond het bedrijf en zijn HC3-platform.

De kracht van Scale Computing is de schaalbaarheid van het concept. Eerst werd het midden en klein bedrijf (MKB) bediend. Vervolgens kwamen daar de middelgrote bedrijven bij en nu is ook de enterprise-markt een doelgroep.

“Schaalbaar zijn is ook in de HCI-markt een relatief begrip. Alle schaalbaarheid heeft grenzen, ook een HCI-platform. Veel enterprises kiezen HCI-infrastructuur daarom per applicatie cluster, bijvoorbeeld VDI, finance of marketing. Schaalbaar is dus niet onbeperkt schaalbaar, maar schaalbaar binnen een afgebakend terrein. De trend is in de markt ook zichtbaar. Er is veel vraag naar maatwerk en dat levert Scale Computing, steeds op basis van dezelfde universele software. Er bestaan dan ook geen MKB- of enterprise-versies van de software. Alles draait op dezelfde software kern en dat geeft eenvoud in het platform, het onderhoud en het platform management”, aldus Pellicaan.

Lees ook het interview met Johan Pellicaan: Scale Computing maakt IT-platform schaalbaar en kostenefficiënt.

Terug naar video overzicht
Datacenters