AWS lanceert Space Accelerator aan voor startups

06-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS lanceert Space Accelerator aan voor startups

Sinds de start van Amazon Web Services (AWS) is een integraal onderdeel van onze werkzaamheden het helpen van startups om ze te laten slagen, van de start tot de beursgang. Vandaag de dag bouwen meer startups op AWS dan op welke andere cloudprovider dan ook, en veel van onze klanten en partners zijn in een vroeg stadium met AWS begonnen. Zo begon Capella Space bijvoorbeeld op AWS als een startup, met als doel klanten binnen enkele minuten toegang te bieden tot satellietgegevens - veel sneller dan traditionele satellietgegevensservices en tegen lagere kosten.

Nu de wereldwijde lucht- en ruimtevaartindustrie een nieuw tijdperk ingaat, bieden startups de kracht om innovatie te stimuleren en de toegankelijkheid van ruimtegegevens te verbeteren. AWS ziet het belang van het creëren en koesteren van startup-gemeenschappen. Daarom kondigen we vandaag met trots de lancering van de AWS Space Accelerator aan.

AWS Space Accelerator
De AWS Space Accelerator is een bedrijfsondersteuningsprogramma van vier weken voor startups in de ruimtevaart die AWS willen gebruiken om de grootste uitdagingen in de ruimtevaartindustrie op te lossen. Aanmelden kan vanaf vandaag en voorstellen moeten uiterlijk op 21 april 2021 worden ingediend.

De AWS Space Accelerator biedt technische, zakelijke en mentor-hulpmiddelen aan ruimtevaart-startups van over de hele wereld. AWS biedt deze mogelijkheid aan in samenwerking met Seraphim, één van 's werelds toonaangevende investeringsgroepen die exclusief gericht zijn op de ruimtevaartindustrie. Zij bieden de begeleiding in bedrijfsontwikkeling en inversteringen. AWS en Seraphim zullen een cohort van ruimtevaart-startups selecteren om deel te nemen aan een intensief programma van vier weken met AWS Cloud. Met technische training ondersteunen ze de startups bij het versnellen van onderzoek, ontwikkeling en groei. Seraphim heeft tientallen opkomende ruimtevaartbedrijven over de hele wereld geholpen om investeringsgereed te worden via een eigen space accelerator-programma.

‘Startups vormen een katalysator voor gedurfde nieuwe experimenten in de ruimtevaartindustrie’, zegt Clint Crosier, directeur Aerospace and Satellite bij AWS. ‘We zijn trots de AWS Space Accelerator aan te kondigen, als onderdeel van onze voortdurende inzet om startups te helpen slagen en de toekomst van de lucht- en ruimtevaart vorm te geven. We kijken ernaar uit om de eerste groep bedrijven te helpen bij de lancering en groei door middel van dit nieuwe programma.’
AWS en Seraphim accepteren aanvragen van innovatieve startups die werken met ruimtetechnologie of van de ruimte afgeleide data die een duidelijk gedefinieerde en unieke missie hebben, in alle stadia van volwassenheid. Missies die in aanmerking komen kunnen onder meer aardobservatie, elektronica en robotica, lancering en levering van ruimtevaartuigen, hardware en software voor ruimtevaartuigen, fabricage- en lanceringsoperaties van lanceringen omvatten.

‘AWS werkt aan een acceleratorprogramma van wereldklasse voor startups in de ruimtevaart, toegespitst op het gebruik van AWS-services. We zijn daarom verheugd om met hen samen te werken’, aldus Rob Desborough, partner, Seraphim. ‘In combinatie met de unieke domeinexpertise van Seraphim op het gebied van ruimtevaart-investeringen en - versnelling hopen we startups die enkele van de grootste uitdagingen ter wereld zullen aanpakken aan te trekken, te selecteren en te versnellen.’
Aanvragen worden beoordeeld op verschillende factoren, waaronder: de innovatieve en unieke aard van het project, de algehele waarde die de oplossing voor de industrie zal brengen, de creatieve toepassing van AWS om problemen op te lossen en het vermogen van het team om een geïdentificeerde kans waar te maken.

AWS en Seraphim zullen 10 bedrijven selecteren om deel te nemen aan het programma van vier weken in juni 2021. Geselecteerde startups kunnen tot 100.000 dollar aan AWS Activate-tegoed ontvangen, evenals mentoring van ruimtedomein- en technische materiedeskundigen met diepgaande ervaring in het werken met AWS. Het programma biedt samenwerkingsmogelijkheden met AWS-klanten en leden van het AWS Partner Network (APN) die op zoek zijn naar geavanceerde technologische oplossingen voor hun meest uitdagende ruimteproblemen. Daarnaast zal het programma de deelnemers ook in contact brengen met ruimtebewuste venture-investeerders voor fondsenwervende gesprekken.

Lees meer over de AWS Space Accelerator en het aanmelden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud