Biden revitaliseert digitale infrastructuur van de VS

VS President Joe Biden

02-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Biden revitaliseert digitale infrastructuur van de VS

De Amerikaanse president Biden is van plan de digitale infrastructuur van de VS te revitaliseren. Daarvoor wordt ten minste honderd miljard dollar voor uitgetrokken. Dit is een onderdeel van het American Jobs Plan, een investering in Amerika die miljoenen banen zal creëren en de infrastructuur van het land moet moderniseren. Volgens Biden is dit noodzakelijk zodat de Verenigde Staten concurrent China kan blijven overtreffen.

De binnenlandse overheidsinvesteringen in de VS zijn sinds de jaren zestig met meer dan 40 procent gedaald. Volgens Biden is het de hoogste tijd voor een modernisatie van het land dat alle burgers ten goede moet komen. Generaties geleden erkende de federale overheid dat Amerikanen zonder betaalbare toegang tot elektriciteit niet volledig konden deelnemen aan de moderne samenleving en de moderne economie. Met de Rural Electrification Act van 1936 heeft de federale overheid een historische investering gedaan om elektriciteit te leveren aan bijna elk huis en elke boerderij in Amerika, en miljoenen gezinnen en de VS economie plukten de vruchten daarvan.

Breedbandinternet is de nieuwe elektriciteit aldus Biden. Het is noodzakelijk voor Amerikanen om hun werk te doen, gelijkelijk deel te nemen aan onderwijs op school, gezondheidszorg en verbonden te blijven. Toch leven meer dan 30 miljoen Amerikanen in gebieden waar er geen breedbandinfrastructuur is die minimaal aanvaardbare snelheden biedt. Vooral Amerikanen op het platteland en op tribale gronden (Indianen reservaten) hebben geen adequate toegang. En, gedeeltelijk omdat de Verenigde Staten enkele van de hoogste breedbandprijzen hebben van de OESO-landen, kunnen miljoenen Amerikanen geen gebruik maken van breedbandinternet, zelfs als de infrastructuur aanwezig is waar ze wonen.

Ook in stedelijke gebieden is er een grote digitale kloof: een veel hoger percentage blanke gezinnen gebruikt thuisbreedbandinternet dan zwarte of Latino gezinnen zo meldt het Witte Huis. Het afgelopen jaar hebben de kosten van deze ongelijkheden pijnlijk duidelijk gemaakt, met name voor studenten die moeite hadden om verbinding te maken terwijl ze op afstand leerden, wat het leerverlies en het sociale isolement voor die studenten nog verergerde. een veel hoger percentage blanke gezinnen maakt gebruik van breedbandinternet thuis dan zwarte of latino gezinnen. Het afgelopen jaar hebben de kosten van deze ongelijkheden pijnlijk duidelijk gemaakt, met name voor studenten die moeite hadden om verbinding te maken terwijl ze op afstand leerden, wat het leerverlies en het sociale isolement voor die studenten nog verergerde. een veel hoger percentage blanke gezinnen gebruikt thuisbreedbandinternet dan zwarte of latino gezinnen. Het afgelopen jaar hebben de kosten van deze ongelijkheden pijnlijk duidelijk gemaakt, met name voor studenten die moeite hadden om verbinding te maken terwijl ze op afstand leerden, wat het leerverlies en het sociale isolement voor die studenten verergerde.

De president is van mening dat met een historische investering van 100 miljard dollar elke Amerikaan betaalbare, betrouwbare en supersnelle breedband kunnen bieden. Die investering zal:

Bouw een snelle breedbandinfrastructuur om 100 procent dekking te bereiken. Het plan van de president geeft prioriteit aan het bouwen van "toekomstbestendige" breedbandinfrastructuur in onbediende en achtergestelde gebieden, zodat er in de VS eindelijk een breedbanddekking van 100 procent met hoge snelheid wordt bereik. Het geeft ook prioriteit aan ondersteuning voor breedbandnetwerken die eigendom zijn van, geëxploiteerd worden door of gelieerd zijn aan lokale overheden, non-profitorganisaties en coöperaties - providers die minder druk hebben om winst te maken en die zich inzetten om hele gemeenschappen te dienen. Bovendien zorgt het ervoor dat fondsen worden gereserveerd voor infrastructuur op tribale gronden en dat tribale naties worden geraadpleegd bij het programmabeheer. Gaandeweg zal het goedbetaalde banen creëren met arbeidsbescherming en het recht om collectief te organiseren en te onderhandelen.

Bevorder transparantie en concurrentie. Het plan van president Biden zal prijstransparantie en concurrentie tussen internetproviders bevorderen, onder meer door belemmeringen op te heffen die voorkomen dat gemeentelijke of gelieerde providers en landelijke elektrische coöperaties op een gelijk speelveld concurreren met particuliere providers, en door internetproviders te verplichten om de prijzen die zij aanrekenen.

Verlaag de kosten van breedbandinternetdiensten en bevorder een ruimere acceptatie. President Biden is van mening dat het uitbouwen van breedbandinfrastructuur niet voldoende is. De VS moeten er ook voor zorgen dat elke Amerikaan die dat wil, zich kwalitatief hoogstaand en betrouwbaar breedbandinternet kan veroorloven. Hoewel de president erkent dat individuele subsidies om internetkosten te dekken op korte termijn nodig kunnen zijn, is hij van mening dat het voortdurend verstrekken van subsidies om de kosten van te dure internetdiensten te dekken niet de juiste lange termijn oplossing is voor consumenten of belastingbetalers. Amerikanen betalen te veel voor internet - veel meer dan mensen in veel andere landen - en de president is vastbesloten om met het Congres samen te werken om een oplossing te vinden om de internetprijzen voor alle Amerikanen te verlagen, de acceptatie in zowel landelijke als stedelijke gebieden te vergroten, providers ter verantwoording te roepen en een bespaing van het geld van de belastingbetaler te bewerkstelligen.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie