HPE lanceert AMD EPYC processors voor edge tot exascale toepassingen

25-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HPE lanceert AMD EPYC processors voor edge tot exascale toepassingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt  nieuwe compute-oplossingen op basis van AMD EPYC-processors bekend. De combinatie van de AMD EPYC 7003 Series Processor met de systemen van HPE resulteert in baanbrekende prestaties voor veeleisende workloads. De nieuwe oplossingen breken 19 wereldrecords in workloadoptimalisatie, visualisatie, energie-efficiëntie, database analytics en Java-applicaties.

De nieuwe HPE ProLiant-servers en HPE Apollo-systemen zijn uitgerust met de 3e generatie AMD EPYC-processor. Dit biedt de basis voor sterke prestaties, beveiliging, automatisering en beheer op afstand om de meest essentiële workloads te kunnen ondersteunen. Daarnaast introduceert HPE de HPE Cray EX-supercomputer met de 3e generatie AMD EPYC processor voor de meest uitdagende supercomputing-behoeften, zoals exascale-class systemen die tot 10X sneller zijn dan de huidige supercomputers. Met dit portfolio en deze performanceverbeteringen, stelt HPE organisaties in staat om hun IT-omgeving moeiteloos te schalen en beheren en toe te werken naar edge computing op exascale-niveau.

Met behulp van HPE Greenlake kunnen organisaties deze nieuwe oplossingen eenvoudig in gebruik nemen. Greenlake is het ‘as-a-service’-platform van HPE waarbij organisaties betalen op basis van daadwerkelijk verbruik - on premise, aan de edge of in een colocatiefaciliteit. HPE GreenLake combineert de eenvoud en flexibiliteit van de cloud met de governance, compliance en inzicht van een hybride cloud.

“Digitale transformatie verandert iedere industrie. Nieuwe digitale modellen komen tot leven en er is een groeiende vraag naar edge-, 5G- en artificial intelligence-technologie. HPE speelt in op de dynamische marktbehoeften met sterk presterende, schaalbare en veilige oplossingen voor iedere workload”, aldus Neil MacDonald, senior vice president en general manager, Compute Business Group bij HPE. “Wij leveren het grootste portfolio compute-oplossingen die met de nieuwe 3e generatie AMD EPYC processor zorgen voor een transformatie van de infrastructuur en bovendien eenvoudig te beheren zijn.”

De HPE ProLiant-servers automatiseren beheertaken en optimaliseren workloadprestaties voor betere en snellere resultaten. Deze servers zijn ook geschikt voor moderne IT-behoeften zoals 5G, edge, artifical intelligence en analytics door gebruik te maken van hyperconverged infrastructuur, containers en diverse CPU’s en GPU’s. De HPE ProLiant-servers bieden daarnaast holistische inzicht in security die tot in de kern (het silicon) is doorgevoerd.

HPE introduceert vandaag twee nieuwe serverlijnen in de HPE ProLiant-reeks. De HPE ProLiant DL345 Gen10 Plus-server is geschikt voor storage geoptimaliseerde oplossingen voor database workloads terwijl de HPE ProLiant DL365 Gen10 Plus-server gericht is op virtuele desktop infrastructuur (VDI) oplossingen.

High-performance computing (HPC) en artificial intelligence

HPE Apollo-systemen zijn speciaal gebouwd voor HPC-applicaties zoals modellering en simulatie. Ze helpen organisaties aan snellere onderzoeksresultaten door de soepele verwerking van grote hoeveelheden data om die vervolgens om te zetten in digitale modellen die de werkelijkheid nabootsen. Daarbij zijn de systemen geoptimaliseerd om AI-resultaten nauwkeuriger te maken. HPE introduceert de HPE Apollo 2000 Gen10 Plus en HPE Apollo 6500 Gen10 Plus v2-systemen met de 3e generatie AMD EPYC™ processor en biedt daarmee nog meer prestaties en efficiëntie. Dit resulteert in specifieke mogelijkheden voor HPC- en AI-workloads.

De verbeterde HPE Apollo-systemen maken onderdeel uit van de nieuwe HPE GreenLake cloud services voor HPC. Daarmee profiteert iedere organisatie van de flexibele pay-per-use cloudervaring om de meest veeleisende compute en data-intensieve workloads te ondersteunen en snellere inzichten te krijgen. Het ‘as-a-service’-platform werkt zowel on-premises als in een colocatiefaciliteit.

HPE levert de HPE Cray EX supercomputer voor high-end supercomputing-oplossingen. Deze beschikt over een geavanceerde HPC-architectuur die geschikt is voor de toekomstige generatie supercomputing zoals de aankomende exascale-systemen. Exacale-systemen zijn zo’n tien keer sneller dan de krachtigste supercomputers van vandaag. De nieuwste HPE Cray EX-supercomputers gebruiken AMD-technologie om de snelste supercomputers ter wereld aan te drijven. Deze computers worden bijvoorbeeld ingezet voor complex wetenschappelijk onderzoek, van extreme weersvoorspellingen tot het ontdekken van vaccins en het ontwerp van auto's en vliegtuigen.

Het volledige portfolio van HPE-servers en -systemen met ondersteuning van de nieuwe 3e generatie AMD EPYC-processor omvat:

HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus v2-server
HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus v2-server
HPE ProLiant DL345 Gen10 Plus-server
HPE ProLiant DL365 Gen10 Plus-server
HPE Apollo 2000 Gen10 Plus-system met de HPE ProLiant XL225n Gen10 Plus-server
HPE Apollo 6500 Gen10 Plus-system met de HPE ProLiant XL675d Gen10 Plus-server
HPE Apollo 6500 Gen10 Plus-system met de HPE ProLiant XL645d Gen10 Plus-server
HPE Cray EX supercomputer EX425
HPE Cray EX supercomputer EX235n

Beschikbaarheid

Alle nieuwe HPE Apollo-systemen met de 3e generatie AMD EPYC processor zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 6 april. De nieuwe HPE ProLiant-servers met de 3e generatie AMD EPYC processor zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 19 april.

De HPE ProLiant-servers en HPE Apollo-systemen met de 3e generatie AMD EPYC processor zijn beschikbaar via HPE GreenLake.

Terug naar nieuws overzicht