AWS Premier Consulting Partner HeleCloud helpt organisaties verder te digitaliseren

Robin Scholten, General Manager Benelux bij HeleCloud

24-03-2021 | door: Jeroen Bordewijk en Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS Premier Consulting Partner HeleCloud helpt organisaties verder te digitaliseren

Zowel de directe als de indirecte gevolgen van Covid-19 hebben bij veel marktpartijen een versnelling gegeven aan de digitale transformatieplannen, onder andere naar de Amazon Web Services (AWS) public cloud. HeleCloud helpt organisaties met digitalisatie en ontzorgt op AWS.

“Plannen om een organisatie verder te digitaliseren, worden door de crisis versneld uitgevoerd”, observeert Robin Scholten, General Manager Benelux bij HeleCloud. “Voorheen begon een bedrijf relatief makkelijk met alleen de eenvoudige processen. Maar sinds de coronacrisis pakken bedrijven ook veel sneller hun 'primaire' processen aan, de processen die in hoge mate bepalend zijn voor hun business. Kijk naar de sector retail: de pandemie dwong winkels om hun manier van zakendoen serieus te veranderen. Niet alleen de online verkoop kreeg een boost, maar logischerwijs ook de logistiek daarachter. Partijen raakten versneld geïnteresseerd in cloud technologieën, al dan niet gecombineerd met bijvoorbeeld AI, ML of Datamanagement. Allemaal toepassingen die samenkomen bij het gebruik van AWS-technologieën.”

Een grote kans dus voor HeleCloud aldus Scholten: “Er is veel vraag naar begeleiding bij AWS-migraties en het ontzorgen door het overnemen van het beheer ervan. AWS, en trouwens ook andere hyperscalers, groeien ontzettend hard. De installed base van klanten die nu al op een op public cloud draait, is nog maar het topje van de ijsberg. Veel workloads draaien nog steeds ofwel on-premises, ofwel in een eigen datacenter.”

Skills schaarste

Toch ligt de allergrootste kans volgens Scholten in het feit dat eigenlijk elke organisatie in meer of mindere mate een IT-bedrijf aan het worden is. “Waar IT vroeger facilitair, ondersteunend en slechts deels 'missie kritisch' was, is IT veel strategischer geworden en ligt vaker op het bureau van iemand op CxO-level. Het wordt er niet meer 'bij' gedaan. Het is niet meer ondersteunend, maar vormt meer en meer de basis van een bedrijfsvoering. Maar niet ieder bedrijf heeft de juiste skills, ervaring of kennis in huis voor alle benodigde digitale veranderingen. En daar komen wij in beeld.”

Lees het hele interview met Robin Scholten: HeleCloud haalt snel maximale business value voor klanten uit AWS Cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud