Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/virtual/cms.210.aveqimedia.nl/aveqcms10.php(1769) : eval()'d code on line 1409
Copaco heeft complete datacenterpropositie voor MKB-reseller

“Wij hebben de juiste merken, producten, (security) software, services en eigen cloud- en installatiediensten in huis om de MKB-reseller volledig te ontzorgen.”

Maurice Slaghekke, Copaco
16-03-2021
Deel dit artikel:

Copaco heeft complete datacenterpropositie voor MKB-reseller

Met een uitgebreid datacenter productportfolio in combinatie met eigen diensten 'van advies tot implementatie', heeft Copaco volgens Maurice Slaghekke en Sacha Wingers een compleet aanbod om MKB-resellers in de Nederlandse ICT-markt volledig te ontzorgen. “Wij kunnen resellers die hun MKB-klanten willen voorzien van een datacenteroplossing ondersteunen van A tot Z”. De Copaco-mannen zien in het MKB vooral een groeiende vraag naar hybride oplossingen.

“Onze partners die actief zijn in het MKB-segment zien hun eindklanten steeds meer kiezen voor hybride oplossingen”, constateert Sacha Wingers, Business Director bij Copaco Nederland. “Het MKB heeft, naast de vraag naar on-premise oplossingen, nadrukkelijk ook de weg gevonden naar oplossingen in combinatie met clouddiensten. Wij kunnen onze partners in dit hybride verhaal volledig meenemen en uiteindelijk ontzorgen.”

MKB heeft behoefte aan hybride oplossingen
Ook Maurice Slaghekke ziet dat het MKB zich steeds meer beweegt richting de hybride omgeving. Toch moest de Teamlead Enterprise Solutions bij Copaco zijn verwachting over het cloud-gebruik in de MKB-markt enigszins bijstellen. “We dachten recent nog dat in het MKB vrijwel alles naar de cloud zou gaan. Het blijkt echter dat het MKB nog steeds een deel van hun serverpark on-premise wil behouden en het vraagt momenteel met name applicaties aan zoals cloud-based Office 365. Daarnaast zien we een significante groei in het gebruik van cloudapplicaties via bijvoorbeeld onze eigen Copaco Cloud-diensten, maar tegelijkertijd zien we de aanschaf van on-premise configuraties voor het MKB onverminderd doorgaan.

“On-premise oplossingen gecombineerd met clouddiensten, dat is waarmee wij onze MKB-partners kunnen faciliteren”, stelt Slaghekke. “Dat vraagt om maatwerk, omdat met name het investeringsmodel voor zowel de korte als langere termijn er anders uit komt te zien”.

Value added services
In het gesprek dat Dutch IT heeft met Wingers en Slaghekke, komt naar voren dat vooral MKB-resellers, die nu nog voornamelijk zijn ingesteld op de traditionele business, behoefte hebben aan begeleiding en ontzorging om richting hybride oplossingen te bewegen. “We stoppen veel tijd en energie in begeleiding en kennisoverdracht. Voor MKB-resellers is kennis een heel belangrijke component op dit gebied. Onze pre-sales consultants zijn ervaren om hierin te faciliteren. Daarnaast heeft men de mogelijkheid gebruik te maken van onze Cloud Value Academy, een uitgebreid trainingsprogramma waar de reseller op zijn niveau en tempo wordt opgeleid en bijgeschoold rondom clouddiensten.”

Slaghekke noemt diverse voorbeelden, zoals de technische 'hands-on producttrainingen', inventarisatiesessies, demosessies bij partners of bij een eindklant op locatie, procesdemonstraties en commerciële trainingen van Copaco. “En we hebben voor verschillende merken certificeringssessies, gegeven door onze pre-sales consultants. Resellers kunnen hun eigen mensen door ons laten certificeren, voor de verschillende merken. Wij faciliteren de kennis, de ervaring en alle benodigde certificeringen om MKB-resellers commercieel en technisch te adviseren en te begeleiden bij alle vraagstukken rondom datacenteroplossingen.”

Complete propositie
Copaco levert aanvullend verschillende diensten waarmee partners de hybride oplossingen voor hun MKB-eindklanten compleet maken. “Je moet denken aan installatieservices, maar ook aan logistieke en financiële diensten”, verklaart Wingers. “Ons aanbod op dit gebied is divers; in het MKB past voor de ene partner nu eenmaal oplossing A en de andere is meer geholpen met oplossing B. Copaco wil voor iedere situatie in het MKB meedenken om de juiste oplossing te adviseren. Ons uitgangspunt is in theorie simpel: voor elke MKB-klant de beste oplossing, inclusief beheer en support, dus het complete plaatje”.

Trusted advisor
Het gaat er bij Copaco om: ‘wat heeft onze partner exact nodig’? “Eindklanten voorzien van de juiste (cloud)oplossingen wordt voor de hele keten steeds complexer”, weet Wingers. “De voornaamste reden is dat er voortaan een mix van verschillende modellen en abonnementsvormen door de gehele keten loopt, wat het dan ook complexer maakt”.

In die complexiteit willen wij structuur en duidelijkheid bieden, een 'trusted advisor' zijn en zoveel mogelijk objectief en onafhankelijk adviseren. Ons primaire uitgangspunt is altijd de wens en de behoefte van onze partners; pas daarna kijken we welke oplossingen (merk en product) het meest passend zijn.

We willen de toegankelijkheid van Copaco bij MKB-resellers verder vergroten. “Dit doen we met name door de product-marktcombinaties van de verschillende datacenterfabrikanten te demonstreren”, besluit Slaghekke. “Maar ook door een helpende hand te bieden door middel van adviesgesprekken en alle benodigde trainingen aan MKB-resellers die nog niet volledig bekend zijn met de cloud- en datacenteroplossingen. Allemaal om de MKB-reseller te ontzorgen van A tot Z”.

Auteur: Witold Kepinski en Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters