Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/virtual/cms.210.aveqimedia.nl/aveqcms10.php(1769) : eval()'d code on line 1409
Panduit: netwerkkabel is basis voor digitale innovatie

Roeland Dillen: De netwerkkabel wordt de komende jaren de basis voor elke kabelinfrastructuur

Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
10-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Panduit: netwerkkabel is basis voor digitale innovatie

De netwerkkabel wordt volgens Panduit de komende jaren de basis voor elke kabelinfrastructuur. Compacter, met veel hogere snelheden, als leverancier van data, AV-signalen én stroom. Voor datacentra én office-omgevingen. Panduit levert al dergelijke bekabeling, ontwikkeld in de eigen R&D-centra. Moderator Danny Frietman spreekt hierover verder in de online Dutch IT Channel Talkshow ‘Leaders of Datacenters’ met Roeland Dillen, business director van Panduit EMEA.

Met de kabelinfrastructuur zelf én met advies over een toekomst vaste infrastructuur wil de leverancier IT-aanbieders ondersteunen. Zo kan Panduit er voor zorgen dat de netwerkkabel de basis wordt voor digitale innovatie in plaats van de bottleneck.

Het Amerikaanse Panduit begon ruim 60 jaar geleden als aanbieder van kabelmanagementsystemen. Inmiddels telt de multinational vijf business units, waaronder twee die bekabelingsinfrastructuur voor datacentra en offices leveren. Beide BU’s vallen, samen met die van Industrial Networks, in de Benelux en DACH onder regiodirecteur Roeland Dillen.

Panduit levert volgens Dillen alles voor de ‘white space’: 19’’ racks, bekabelingsinfrastructuur, patchpanelen, kabelmanagement (zoals kabelgoten), slimme oplossingen (zoals racks die functies als temperatuur en stroom monitoren), backbone-bekabeling. De organisatie telt 11 R&D labs in Chicago. Zo is met Cisco high density bekabeling ontwikkeld met een maximum-doorvoersnelheid van 400 Gbps en zeer lage latency. Onder meer Defensie in de VS maakt hier al gebruik van.

Lees ook het interview met Roeland Dillen: Panduit: netwerkkabel moet digitalisering faciliteren, niet beperken.

Terug naar video overzicht
Datacenters