Wortell neemt Sigma Data Consulting over

25-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Wortell neemt Sigma Data Consulting over

De organisatie Sigma Data Consulting (SDC) is door Wortell overgenomen. SDC is een Data & AI specialist met meer dan 50 Business Intelligence, Data Science, Advanced Analytics en Big Data specialisten. Wortell is een Microsoft partner met focus op de moderne werkplek, de achterliggende Azure infrastructuur en beveiliging. De nieuwe Wortell/SDC organisatie kan haar klanten integraal bedienen met Data architectuur, een veilige en schaalbare onderliggende Azure infrastructuur en de analyse en presentatie ervan. Na de overname bestaat Wortell uit bijna 400 medewerkers.

Wereldwijd gebruiken organisaties en bedrijven in toenemende mate data om geïnformeerde beslissingen te nemen. Zij zetten de stap naar een digitale organisatie. Transformeren naar een digitale organisatie is voor veel organisaties prioriteit nummer één. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Een digitale organisatie kan niet bestaan zonder data en AI. Het verzamelen, verwerken en automatisch analyseren van data is de laatste jaren dan ook een essentieel onderdeel van vrijwel elke bedrijfsstrategie geworden.

Transformatie versneld

Door Covid-19 is de transformatie naar digitale organisaties zelfs versneld. Organisaties versnelden het afgelopen jaar hun transformatie naar digitaal om aan alle nieuwe wensen van consumenten in deze rare tijd te kunnen voldoen. De grootste uitdaging die bedrijven daarbij ervaren is om initiatieven op het gebied van data en AI in productie te nemen.

Wortell speelt op deze trend in met de oprichting van het team Wortell Smart. Dit team houdt zich bezig met het opzetten van de benodigde infrastructuur om data te verzamelen en te analyseren. Ook heeft dit team de nodige Microsoft Power BI en Power Platform specialisten die organisaties helpen data om te zetten in waardevolle informatie.

Positie verstevigen

“We doen bij Wortell al veel met data-oplossingen en het is belangrijk hier nog meer focus op te leggen”, aldus Maarten Goet, CTO bij Wortell. “Nu reeds bepaalt de mate waarin data omgezet wordt in waardevolle inzichten al voor een belangrijk deel het succes van een organisatie en dit zal naar de toekomst toe alleen maar belangrijker worden wanneer elke organisatie naar een datagedreven bedrijf transformeert.” Dat inzicht leidde er dan ook toe dat Wortell haar positie in dit gebied verder wil verstevigen.

“Toen wij in contact kwamen met SDC wisten wij dat wij elkaar uitstekend kunnen helpen. Wortell heeft een schaalbaar smart data platform genaamd IQ dat gebaseerd is op Microsoft Azure. Dit kunnen we snel uitrollen bij klanten en continu voor hen beheren en beveiligen. Ons smart data platform vormt een ideale basis waarop de specialisten van SDC haar data behoeften en analytics workflows kunnen draaien, inclusief IoT oplossingen.”

BI, advanced analytics en big data

SDC is specialist in business intelligence, advanced analytics en big data. Ze zijn gespecialiseerd in het efficiënt en effectief ontsluiten, koppelen, integreren en visualiseren van de belangrijkste data van organisaties. Dit doen ze voor een groot aantal klanten waaronder Univé, GVB, Ymere, G-Star RAW, Hiltermann Lease Groep, Randstad en Rabobank. SDC heeft een duidelijk specialisme in het Microsoft werkveld en ondersteunt ook o.a. Snowflake en TimeXtender.

Terug naar nieuws overzicht