Microsoft, Oracle en Salesforce werken aan COVID-vaccinpaspoort

15-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft, Oracle en Salesforce werken aan COVID-vaccinpaspoort

Een technologie- en gezondheidszorgcoalitie die bestaat uit Microsoft, Oracle, Salesforce en de Amerikaanse non-profitorganisatie Mayo Clinic werken samen om een COVID-19-vaccinatiepaspoort te ontwikkelen.

Het Vaccination Credential Initiative (VCI) werkt eraan om personen die voor COVID-19 zijn gevaccineerd in staat te stellen op een veilige, verifieerbare en privacybewuste manier toegang te krijgen tot hun vaccinatiegegevens.

Coalitiepartners zijn onder meer CARIN Alliance, Cerner, Change Healthcare, The Commons Project Foundation, Epic, Evernorth, Mayo Clinic, Microsoft, MITRE, Oracle, Safe Health en Salesforce. De coalitie ontwikkelt een standaardmodel voor organisaties die COVID-19-vaccins toedienen om inloggegevens beschikbaar te stellen in een toegankelijk, interoperabel, digitaal formaat.

Betrouwbare, traceerbare, verifieerbare en universeel erkende digitale registratie van vaccinatiestatus is volgens deze coalitie wereldwijd dringend nodig om mensen veilig in staat te stellen weer aan het werk, naar school, evenementen en reizen te gaan.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht