Kenneth del Rio van Heese over de VMware 'future-ready-workforce'

Kenneth del Rio van Heese, VMware

26-11-2020 | door: Jeroen Bordewijk en Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Kenneth del Rio van Heese over de VMware 'future-ready-workforce'

Juist in deze onzekere COVID-tijden moeten organisaties in actie komen. Volgens VMware-hoofd channel-organisatie Kenneth del Rio van Heese is de aanhoudende noodzaak om mensen thuis te laten werken voor veel organisaties eerder een kans dan een probleem. “VMware heeft de 'future-ready-workforce' oplossingen waarmee eindgebruikers snel, effectief en veilig opschalen. Corona of niet, laat je digitale acceleratie niet op z'n beloop en pak nú door.”

Het komt allemaal niet uit de lucht vallen. Anders dan bijvoorbeeld Italië kent Nederland al langer een cultuur van thuiswerken, en met de nieuwste 'future-ready' werkplekoplossingen gaat VMware gewoon door op de weg van 'one cloud, any app, any device' die het Amerikaanse softwarebedrijf al eerder insloeg. VMware, groot geworden met de virtualisatie van servers, laat nadrukkelijk van zich horen met toekomstbestendige werkplekken en met workforces en workloads die juist in deze coronacrisis soelaas bieden. Met de tools, de infrastructuur en de netwerken van VMware kunnen bedrijven bovendien slim, veiliger en effectief een steeds grotere hoeveelheid data verwerken, en daar meteen op handelen. Leve de digitale transformatie.

VMware brengt zijn future-ready workforce-oplossingen naar de markt via een rijk en divers ecosysteem van partners. Verantwoordelijk voor het partnerkanaal in de Benelux is senior channel sales manager Kenneth del Rio van Heese. Volgens hem zijn de nieuwste uitbreidingen van het workforceportfolio, aangekondigd op het onlangs digitaal gehouden event VMworld 2020, een belangrijke volgende stap. “We zitten met COVID-19 in een moeilijke tijd en bedrijven hebben daar enorm veel last van”, ervaart hij. “Voor veel bedrijven is het echt alle hens aan dek. De grote vraag is allereerst: hebben medewerkers thuis veilig toegang tot alle benodigde applicaties, zodat ze klanten adequaat kunnen blijven bedienen?”

Rijpe vruchten
Organisaties die in de afgelopen periode al investeringen deden in moderne (thuis)werkplekken, plukken daar nu de vruchten van. Maar Del Rio van Heese ziet ook bedrijven die nog een flinke inhaalslag moeten maken. “Daarin kunnen en willen wij, samen met onze partners, een belangrijke rol spelen. Meer thuiswerken betekent meer behoefte aan datacentercapaciteit, en meer applicaties in de cloud betekent een grotere vraag naar cloud services. Als door meer thuiswerken een netwerk kwetsbaarder wordt, zijn nieuwe investeringen onmisbaar op het gebied van security.”

Met al deze dingen kon VMware al in de eerste fase van de coronacrisis goed helpen. “Met onze future-business technology en onze future-ready solutions spelen we al langer doeltreffend in op alle nieuwe behoeftes in de markt”, weet Del Rio van Heese. “En onze partners dus ook. Voor hen is het een heel interessante tijd; partners kunnen echt hun rol pakken. Maar wees wel flexibel; laat klanten desgewenst gespreid betalen en maak technologie de eerste maanden gratis. Op die manier zien klanten je als de 'partner' die ze in deze moeilijke tijden nodig hebben, meer dan als 'vendor'.”

Uit de crisis innoveren
De coronacrisis zit inmiddels in fase 2 en ook de IT-industrie die bedrijven door de crisis heen moet helpen, kan volgens Del Rio van Heese een volgende fase in. “Het gaat niet alleen om de implementatie van (al dan niet tijdelijke) thuiswerkplekken, maar wat mij betreft ook om de vraag: hoe kunnen klanten zich in dit 'nieuwe normaal' – of 'tijdelijk abnormaal' – uit de crisis innoveren? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, en ik voorzie dat bedrijven daar begeleiding bij kunnen gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar het IT-park van je klant: hoe kun je dat moderniseren? Hoe kan een organisatie in de toekomst slimmer werken? Een voorbeeld is ons Tanzu-platform, een totaaloplossing voor het ontwikkelen en moderniseren van applicaties, dat nu volledig is geïntegreerd in vSphere 7. Tanzu automatiseert het hele traject van ontwikkelen en uitrollen van applicaties en dat maakt organisaties effectiever en sneller schaalbaar. Alle organisaties, ook de kleinere, zijn met de nieuwste vSphere nu dus in staat om tegelijkertijd moderne container-based en traditionele VM-based workloads te draaien.

Nu we toch moeten veranderen vanwege de COVID-crisis, kunnen we maar beter doorpakken en de digitale transformatie een boost geven, bedoelt de VMware-channelbaas. “We weten al een tijdje dat data steeds belangrijker wordt. Dus hoe maakt een organisatie slim en effectief gebruik van de steeds grotere hoeveelheid data, hoe verwerken we alles wat sensoren en end-points aan data genereren, en hoe handelen we op basis daarvan het snelst? We kunnen kiezen voor ruwe rekenkracht in een datacenter, maar naarmate we steeds meer zien verschuiven naar de edge – een weerstation of een bushokje – moeten we ook op locatie actiever worden. De coronacrisis laat ook een duidelijke versnelling zien in het gebruik van artificial intelligence (AI).”

Vijf pijlers
Conclusie: VMware biedt een digitale fundering, waarmee de softwarebouwer partners voorziet van oplossingen om klanten veilig thuis te laten werken, maar ook om eindklanten juist in deze crisistijd effectief, veilig en snel te laten digitaliseren. “Zo'n digitale fundering bestaat onderliggend uit diverse soorten oplossingen of deelgebieden”, legt Kenneth del Rio van Heese tot slot uit. “Om het voor klanten en partners makkelijker te maken, hebben we die in vijf pijlers samengebracht. Te beginnen met software defined datacenter, met het hele publieke cloudstuk eromheen. Dus zeg maar de complete multicloudomgeving. De tweede pijler is modernized applications, de onderscheidende factor voor veel organisaties. Het is cruciaal dat het ontwikkelproces van applicaties op de juiste manier landt op een onderliggende architectuur, goed beveiligd, soepel en efficiënt. Want alleen zo kun je (op)schalen.”

Als derde noemt Del Rio van Heese het netwerk. Naarmate organisaties steeds vaker toepassingen naar de cloud migreren, heb je een nieuwe architectuur nodig om dat te managen. “Ons virtueel cloudnetwerk realiseert versimpeling, beveiliging en automatisering, door de combinatie van de virtualisatielaag NSX, de innovaties van SD-WAN en een groot aantal monitor- en optimalisatie tools.

Daarmee kunnen eindgebruikers vanaf het datacenter tot aan de 'edge' (bijvoorbeeld een gebruiker of een kantoor), maar ook in de cloud (dus het wordt één virtueel netwerk) alles beheren, bedienen en beveiligen. De pijler digital workspace gaat over de oplossingen waar gebruikers mee werken en de manier waarop zij toegang krijgen tot applicaties. De laatste pijler is intrinsic security: alle lagen en toepassingen wordt op een geïntegreerde, bijna 'holistische' manier beveiligd. Onze endpoint protection oplossing Carbon Black is bijvoorbeeld een functie die in de cloud heel slim niet alleen bedreigingen ziet, maar ook signaleert wat 'niet normaal' is, ook al is dat nog geen bekende bedreiging; Onder het mom: “je weet nooit, wat je nog niet weet.”

Door: Witold Kepinski en Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace