Jordy Kool investeert in nieuw IT bedrijf FreshMinds

Jordy Kool

Jordy Kool investeert in nieuw IT bedrijf FreshMinds

Joas Schutte

29-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Jordy Kool investeert in nieuw IT bedrijf FreshMinds

Jordy Kool, voormalig ceo van Infotheek Groep, investeert in het nieuwe IT bedrijf FreshMinds dat inspeelt in op het tekort aan IT-professionals.

Het voortdurende tekort aan IT professionals leidt bij veel bedrijven tot een rem op productie, ontwikkeling en dus digitalisering. Het nieuwe FreshMinds, gevestigd in Rijswijk, met Kool, voormalig CEO van Infotheek Groep aan boord als investeerder en adviseur, speelt daar op in. Oprichters Joas Schutte en Constantijn Verhagen stappen af van het klassieke model dat het project leidend is. Projecten worden gezocht bij de specialisten in plaats van andersom. De organisatie richt zich op software-development, data science en cloud engineering binnen de private en publieke sector. Op 1 oktober gaan de deuren open.

Schutte en Verhagen zijn geen vreemden in de IT sector. Zo werkten zij voor diverse consultancy bedrijven. Schutte: “Het is onze ervaring dat de IT specialist te vaak als een commodity wordt gezien. Te weinig betrokkenheid bij datgene wat hem of haar drijft, leidt tot voortijdig vertrek. Wij draaien het proces nu om. Wij zoeken de klant en projecten die bij de ambities en het groeipad van de specialist passen. Dat kan dus betekenen dat we nee moeten zeggen tegen bepaalde opdrachten. Door de consultant de kans te geven te werken aan opdrachten die hem of haar echt boeien, plukt iedereen daar de vruchten van en voorkomen we stagnatie van projecten.”

Jordy Kool: “Ik investeer alleen in mensen die ergens met hun hart en hoofd voor gaan en waardeer het als ze eigen(wijs) en anders denken. Dat definieert ook deze ondernemers. Die frisse blik in combinatie met hun ervaring en netwerk maken dat ik graag FreshMinds toevoeg aan mijn investeringsportfolio.”

Terug naar nieuws overzicht