Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
12-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Leaders of Innovation Video Show: Erikjan Franssen van Diamanti

Erikjan Franssen, sales verantwoordelijke voor Diamanti EMEA, leverancier van een bare-metal hyper convergerend platform voor Kubernetes en containers, sprak onlangs met Dutch IT-channel moderator Danny Frietman in een Leaders of Innovation videoshow. ErikJan vertelt over de aanpak in zijn leiderschap waar vertrouwen centraal staat. Ook vertelt hij waar de kracht zit van Diamanti en hoe hij zijn visie en aanpak heeft vertaald om de huidige markt kansen te kunnen verzilveren.

Diamanti is een aanbieder van een hyperconverged container infrastructure (HCI) platform voor het uitvoeren van cloud native container-apps in hybride en multi cloud omgevingen. Het bedrijf opende begin 2020 haar eerste Europese kantoor in Amsterdam en lanceerde tevens het partnerprogramma.

Het HCI-platform van Diamanti verbetert I/O-intensieve workloads prestaties aanzienlijk. Diamanti levert minimaal 2x IOPS per node prestatieverbetering met consistente latentie in een HCI-omgeving of de klant kan het POC (Proof of Concept) cluster behouden. Diamanti is volgens Franssen perfect voor de meest veeleisende applicaties - databases, messaging en analytics toepassingen. Het platform functioneert als een compleet op maat geleverde hybride cloudoplossing waarmee afnemers onmiddellijk aan de slag kunnen met Kubernetes ’on bare metal’: orkestratie van containers niet alleen onder VMware of OpenStack, maar ook rechtstreeks op de onderste laag (Linux) zonder de overhead van Virtual Machines, bijvoorbeeld op Red Hat OpenShift. De offload functionaliteit voor netwerk en storage draagt bij aan een aanzienlijke prestatieverbetering en beveiliging van X86-servers.

Diamanti levert de oplossing ook als een complete appliance (D20). Een soortgelijke toepassing, maar dan met Dell hardware, staat inmiddels op de prijslijst van Dell in de VS en straks met Lenovo hardware ook op die van Lenovo. Voor Europa staan deze versies ook op de planning.KubernetesDe platformarchitectuur van Diamanti is vanaf het begin speciaal gebouwd voor enorme IOPS, ultralage en consistente latentie, gegarandeerde QoS, eenvoud en gebruiksgemak, aldus Franssen. Het Diamanti-platform is Kubernetes gecertificeerd en alle workloads die op het Diamanti-platform zijn ontwikkeld, kunnen on-premise of in de cloud worden uitgevoerd.

Terug naar video overzicht
Datacenters