14-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Data Science Pioneers documentaire nu ook thuis te bekijken

Data Science Pioneers - Conquering the next frontier, de eerste documentaire over en met data scientists, is deze hele week ook beschikbaar om thuis te bekijken. De documentaire werd tot op heden alleen in georganiseerd verband tijdens verschillende meetups vertoond. Dataiku, initiatiefnemer van Data Science Pioneers, maakt het voor iedereen mogelijk om de documentaire deze week thuis te streamen.

In Data Science Pioneers komen 22 Data Scientists uit 20 landen aan het woord over wat het betekent om een Data Scientist te zijn. De documentaire laat zien dat dat data scientists niet simpelweg wiskundigen zijn die geobsedeerd zijn door data. Ze zijn gepassioneerd over wat ze doen en willen het verschil maken. Data Scientists bouwen systemen die van invloed zijn op het dagelijks leven van iedereen en zijn in feite de leider van een technische revolutie. In de documentaire geven ze aan hoe zij hun werk zien en wat de uitdagingen zijn die zij daarin tegenkomen.

Nederlandse Data Scientists

Nederlandse Data Scientists die in de documentaire aan het woord komen zijn onder meer Kia Eisinga van TomTom en freelance Data Scientist Longhow Lam. Data Science Pioneers
geeft een exclusieve blik achter de schermen en is het startpunt voor de discussie hoe je een solide basis bouwt voor AI en een goede community voor degene die ermee werken.

De documentaire is alleen deze week via deze link te streamen. De trailer is hieronder te bekijken.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, analytics