Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-01-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Tech Data en vendors tonen kansen in gezondheidszorg markt

Tech Data organiseerde onlangs op de KNVB Campus in Zeist het event ‘De Toekomst van de Gezondheidszorg’ dat goed werd bezocht. Resellers kregen inzicht over trends in de zorgmarkt en hoe ze zorgorganisaties zoals verpleeghuizen en huisartspraktijken kunnen ontzorgen met IT-toepassingen. Dutch IT-channel hoofdredacteur Witold Kepinski was erbij en sprak in een video update met Dave Schardijn (Tech Data) over de voordelen van de Microsoft Surface Hub. Verder werd er gesproken met Bianca Van Meijgaarden (APC by Schneider Electric), Max van der Vaart en Shady Shehata (HP). Tevens werden de Aruba networking oplossingen van HPE belicht. 

De digitalisering in de gezondheidszorg ontwikkelt zich in een rap tempo. Medische instellingen maken steeds meer gebruik van slimme apparatuur om de behandeling van patiënten te verbeteren. Behandelend artsen beschikken over steeds meer data van hun patiënten en zien daarbij de noodzaak van een juiste opslag en beveiliging van deze data. Dat bied veel kansen voor resellers, aldus Suzette Oskam van Tech Data Nederland.

Tech Data beschikt volgens Oskam over een uitgebreid ecosysteem aan vendoren en partners die een oplossing bieden voor de IT-vraagstukken van de medische sector. Om deze kennis te delen en samenwerking te bevorderen in de driehoek van vendor-distributeur-reseller, organiseerde Tech Data een speciaal healthcare event voor resellers.

Het event van Tech Data begon met een interessante keynote over ‘The future of IT in healthcare’, gepresenteerd door Deborah Nas, professor en trendwatcher. Er waren break-out sessies van Microsoft, Cisco & Apple en HP. Op de informatiemarkt stonden tech leveranciers die allemaal een propositie in de gezondheidszorg hebben. De dag werd afgesloten met een presentatie van Edwin Goedhart, medisch manager KNVB en teamarts Nederlands elftal.

Terug naar video overzicht
Security