WatchGuard: veilig werken, ook buiten de firewall
30-12-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

WatchGuard: veilig werken, ook buiten de firewall

Een firewall is cruciaal om het bedrijfsnetwerk te beschermen tegen cyberaanvallen. De realiteit is echter dat medewerkers steeds vaker buiten de veilige grenzen van het netwerk opereren. Hoe kunnen partners hierop inspelen?

Binnen veel bedrijven is het heel normaal dat medewerkers een of meerdere dagen per week niet op kantoor werken, maar thuis of onderweg. En ook tijdens bezoekjes aan klanten en leveranciers gaat de laptop mee. De firewall niet. Goede beveiliging op het apparaat zelf is dus essentieel. Maar zeker kleine en middelgrote bedrijven hebben een beperkt budget voor security. Ook ontbreekt het vaak aan technische kennis om deze oplossingen te implementeren en beheren.

Ook kleinere bedrijven willen de risico’s rondom thuiswerken minimaliseren zonder een fortuin te besteden aan ingewikkelde softwarepakketten. Daarom introduceert WatchGuard Passport, een bundel toegankelijke securitydiensten voor bescherming van gebruikers buiten het bedrijfsnetwerk.

Passport bestaat momenteel uit AuthPoint en DNSWatchGo. AuthPoint is WatchGuard’s dienst voor multifactorauthenticatie. Het vaststellen van de identiteit van gebruikers verloopt via een gebruiksvriendelijke mobiele app. DNSWatchGo is een nieuwe securitydienst die een beveiligingslaag toevoegt op DNS-niveau en de toegang tot gevaarlijke websites beperkt via contentfiltering. Maar DNSWatchGo maakt gebruikers ook bewust van riskante acties. Ze krijgen direct informatie aangereikt, zodat ze digitaal weerbaarder worden.

Een groot voordeel is dat deze diensten volledig cloudgebaseerd zijn. Dit vereenvoudigt de implementatie en het beheer voor zowel partners als eindklanten. Tegelijkertijd doet WatchGuard nooit concessies op het gebied van security. Beveiliging van topniveau dus, maar dan zonder de kenmerkende complexiteit en het hoge prijskaartje.

Vereenvoudigde licentiestructuur
Een ander pluspunt van Passport is dat partners minder tijd kwijt zijn aan licentiebeheer voor losse oplossingen. Voor Passport is namelijk slechts één licentie nodig. Gebruikers weten bovendien dat toekomstige diensten automatisch worden toegevoegd voor de resterende tijd van de licentie. Op redelijk korte termijn wordt Passport namelijk uitgebreid met nieuwe securitydiensten en -functionaliteiten. Welke dat zijn, is nog niet bekendgemaakt.

De introductie van Passport past binnen een bredere vereenvoudiging van de licentiestructuur. Iemand die een Firebox-appliance koopt, heeft daarvoor een licentie nodig. Maar er zijn 18 verschillende securityservices die op de Firebox kunnen worden geactiveerd, elk met een aparte licentie. Wanneer zijn die diensten aangekocht? Hoelang zijn de licenties nog geldig? Voor partners die dit allemaal bijhouden voor klanten levert dit een forse administratielast op.

Dat is nu verleden tijd. Klanten die een Firebox, plus de Total Security Suite van WatchGuard aanschaffen, krijgen automatisch toekomstige services toegevoegd zolang de licentie loopt. Dat bespaart veel tijd en moeite. Als de IT-manager een extra dienst wil aankopen, is het niet meer nodig om naar de financiële afdeling te stappen. Er komt verder geen administratie bij kijken.

Deze focus op eenvoud en gebruiksgemak zal voor bestaande partners van de securityspecialist geen verrassing zijn. Wel krijgen zij met de komst van Passport nieuwe mogelijkheden voor upselling en cross-selling. Want een goede firewall biedt slechts schijnveiligheid als medewerkers regelmatig ergens anders dan op de zaak werken. 

Door: redactie 

Terug naar nieuws overzicht
Security